01 februarie 2010

Dedesubturile unei mutari care n-a mai avut loc: inscaunarea lui Serban la CJ

Lunea trecuta, pedelistul Constantin Serban urma sa fie inscaunat vicepresedinte la Consiliul Judetean. Nu s-a intamplat, initiatorii mutarii renuntand la idee in ultimul moment. Hotararea figura pe ordinea de zi, dar a fost retrasa, curios, chiar la propunerea celui care urma sa fie uns in functie.
Cum s-au derulat faptele? Intr-o sedinta anterioara de BPJ la PDL Iasi, singura de altfel din acest an, au existat voci care sustineau ca fortarea de la CJ n-ar fi tocmai in regula si ar trebui facuta cu calm si ca la carte. Adica intr-o intelegere cu liberalii. Intelegere care sa prevada o majoritate pe linie, adica si in CL, dar si la CJ.

Discutiile dintre PDL si PNL s-au impotmolit, previzibil, inainte de a incepe. Pentru ca deja exista o alta intelegere, intre PNL-Fenechiu si primarul Gheorghe Nichita. Spun (a cata oara?) PNL-Fenechiu, pentru ca minti lucide din randul liberalilor ar fi achiesat la mutare. Stapanul a spus NU. Si NU a ramas.
Mingea s-a intors in terenul PDL. Balonul e purtat de-a latul terenului, iar Serban sta langa poarta CJ, gata sa-l intepe in plasa.

Punand cap la cap toate mutarile de pana acum (pionul Cozmanciuc face parte din joc!), iese urmatorul scenariu: PSD, culmea, e gata sa dea o mana de ajutor la CJ pentru inscaunarea lui Serban. Pentru ca un PNL suparat pe democrat-liberali ar fi mana cereasca pentru majoritatea visata de primarul Nichita. Si evident, un motiv in plus pentru matrasirea lui Gabi Grigore din functia de viceprimar, care in ultima vreme n-are astampar si a pornit pe urma documentelor care put. PSD ar jubila, iar liberalii s-ar bucura si ei. In surdina. Nici un om echipat in galben n-ar da buzna in biroul fost-portocaliu, dar PNL ar pune umarul discret pentru ungerea unui alt vice de la PSD (Neculau va spune ceva?).

Logica politicii portocalii e urmatoarea: Serban la CJ sau Grigore la Primarie? Filiala PDL e pusa acum sa aleaga. Daca forteaza schimbarea liberalului Chirila la CJ, PDL s-ar putea trezi descoperit in primarie. Interesant de urmarit!

Un comentariu:

Puterea Dushului spunea...

Superba partida de sah!!!

Cred ca se implinesc mai mult de trei zile de cand n-am mai inchis un ochi, urmarind (inmarmurit) acest scenariu absolut halucinant, jucat de aceste mari figuri politice ale malului-stanga Bahlui (serban, grigore, fenechiu, nichita etc.). Mari caractere!

Doamne! Cum de reusesc sa gandeasca atat de... complex?!
Abia acum incep sa pricep de ce mi-e frica sa ies cu masina dinspre CUG spre "centru". Jocurile astea semi-politico-fantastice le mananca toata energia.

Boilor...