31 iulie 2009

Scandalul PSD-PDL de la centru face pui si la Iasi

Un mail buclucas (prietenii stiu de ce!) trimis presei de Dan Carlan a starnit razboiul intre pesedisti si democrat-liberali. A fost nevoie de semnalul de la centru, pentru ca si in teritoriu sa se porneasca furtuna. Ce intelegem din ultimele doua zile?

1. PDL speculeaza meciul intern din PSD Iasi, unde Simirad e social-democrat doar cand apare Geoana prin zona. Destul de tarziu totusi, PDL scoate la iveala nerealizarile evidente de la CJ, unde actualul sef al institutiei pare depasit clar de functia importanta pe care o detine.
2. PSD incearca sa acopere buba de la CJ, atacand in acelasi stil. PDL Iasi are o problema in CL, pentru ca unii consilieri au agenda proprie. Cel putin asa a spus azi Nichita, care l-a dat pe Sorin Ionescu drept exemplu.
3. Viceprimarul Gabriel Grigore n-a iesit la rampa, desi ar trebui s-o faca. PDL a taxat azi in CL cateva dintre proiectele social-democrate, iar vicele democrat-liberal e absent din peisaj. Daca PDL va continua sa taxeze PSD Iasi, Gabi Grigore va trebui sa iasa din amorteala, pentru ca nu poti sta dupa perdea atat timp cat partidul incearca o schimbare de macaz in cadrul CL.
4. Deocamdata, meciul PSD-PDL de la Iasi e la faza amenintarilor. Logic ar fi ca situatia sa fie discutata in coalitie. E posibil sa nu se ajunga totusi la ruptura, pentru ca nici Nichita si nici Carlan nu-si asuma deocamdata consecintele unui scandal la Iasi. Mai ales ca la centru, lucrurile sunt inca neclare.
5. Liberalii asista pasivi la schimbul de replici dintre PSD si PDL, si ar dori prelungirea tambalaului. Numai ca si PNL are o problema: e aliatul PSD in CJ si opozantul PSD in Consiliul Local. Greu de crezut ca oportunismul aduce voturi.

Niciun comentariu: