17 iulie 2009

Geoana o da-n bara, presat de grupurile de interese

PSD i-a pus gand rau ministrului Educatiei. Deciziile Ecaterinei Andronescu in cazul fabricii de diplome Spiru Haret au enervat sefimea pesedista. Spiru Haret era o buna vaca de muls pentru apropiatii partidului, iar Caty se trezeste sa subtieze niste conturi de care n-ar fi trebuit sa se atinga.
Drept urmare, partidul a sarit la gatul ministrei, desi mutarea da prost la marele public. Mai intai, o stire scapata pe surse la Antena 3 arata ca partidul i-ar putea retrage sprijinul politic. A urmat declaratia lui Geoana, care in termeni extrem de duri, critica deciziile in cazul Spiru Haret.

Oricate gasti universitare ar fi deranjat Andronescu, decizia acesteia in cazul Spiru Haret e cea fireasca. Nu poti lasa o universitate sa fabrice diplome pe banda rulanta, doar pentru a imbogati niste oameni pentru care fiecare student reprezinta doar o sursa buna de castigat bani.

Geoana a cedat, pentru ca presiunile sunt mari. Conteaza banii si interesele. Multi pesedisti predau la filialele fabricii, iar baietii se simt dintr-o data amenintati. Inclusiv Adrian Paunescu a gasit de cuviinta sa sara in sprijinul smecherilor de la Spiru Haret. A facut-o in direct la Realitatea TV, desi altul era subiectul discutiei. N-a contat nici faptul ca Paunescu e profesor la universitatea despre care facem vorbire.

Nu stiu daca in final Andronescu va fi sau nu demisa. Dar semnalul PSD e clar. E de partea grupurilor de interese si nu a propriului ministru care incearca sa puna lucrurile la punct. Decizia PSD e proasta si costa partidul. In planul imaginii, pentru candidatul Geoana la presedintie, mutarea e inexplicabila. Dar ce mai este explicabil astazi in politica romaneasca?

Un comentariu:

Unknown spunea...

Adrian Paunescu este platit cu 10.000 de euro pe luna la Spriu Haret, dintr-un fond special, pentru VIP-uri.

E normal sa sara la gatul celor care ii taie acest castig. Inca are rate de platit la judecatori de cand nevasta-sa a intrat cu jeepul si a omorat 3 oameni nevinovati, fara a sta o zi dupa gratii.