01 iulie 2009

Plastilina din Consiliul Local

Ura. S-a votat PUZ-ul pentru turnul de 155 de metri din Elena Doamna. Si ce daca versantul ar putea s-o ia la vale? Si ce daca acolo s-ar gasi o sumedenie de vestigii? Si ce daca zona s-ar bloca total cand cladirea ar deveni functionala?
Consilierii Iasului au votat marti hotararea, iar constructorul mai are putin si se poate apuca de treaba. Imaginati-va cam cum ar arata zona in fiecare dimineata, avand in vedere ca e vorba de 32 de etaje, iar de regula munca incepe cam pentru toti fix la ora 9.00.

Altceva ma amuza. Iata o declaratie facuta dupa sedinta de Constantin Neculau (PSD), unul dintre cei care in comisia de urbanism s-a opus initial, insa ulterior s-a modelat precum plastilina.

„Ceva nu miroase a bine. Au vrut neaparat sa construiasca acolo, desi erau si alte solutii. Am mari semne de intrebare. Eu sunt inginer constructor, deci stiu ce vorbesc. Dar poate ca eu sunt fraier. Veniti voi, constructori mai tineri, si aratati ca se poate. Cine stie, poate ca vin cu solutii miraculoase”.

Neculau a votat „pentru” in sedinta de CL, iar multi se vor intreba de ce a fost de acord in sedinta, desi in realitate gandeste altfel. Nu-l putem banui pe Neculau ca a intors-o ca la Ploiesti. Omul nu crede intr-adevar in proiect, dar a fost nevoit sa-l voteze. Prietenii lui Neculau de pe Stefan cel Mare stiu de ce!

Dar daca peste cativa ani se va dovedi ca ideea turnului trantit in centrul Iasului a fost o idiotenie? Cine va plati pentru deranjul estimat la vreo 40 de milioane de euroi? Cumva cei 15 consilieri care au votat pentru?

2 comentarii:

Liviu Bratescu spunea...

Nu credeti ca in asemenea cazuri ar trebui sa vorbim si despre absenta spiritului civic din Iasi? Faptul ca indiferent cum si unde se construieste in Iasi opinia publica nu reactionează este un element incurajator pentru ca in continuare sa apara astfel de constructii, chiar daca locul de amplasare este unul destinat spatiului verde sau unul cu o anumita incarcatura istorica.

Vlad Ţepeş spunea...

Acel PUZ a fost fortat pentru a creste valoarea terenului, de ce nu intelege nimeni lucrul acesta?