23 iulie 2009

Scandal la foc mic in CJ. Cu implicatii in PSD Iasi

A fost un primb schimb de replici intre Simirad si Adascalitei. Vicele de la CJ a ramas fara atributii, i-a fost retras dreptul de semnatura si a rabufnit. Se parea ca lucrurile se vor opri aici si ca va fi din nou pace la Casa Patrata. N-a fost asa.
Ieri, Adascalitei a facut o noua mutare. A anuntat ca, daca tot sta mai mult degeaba la birou, isi doneaza leafa unei biserici. Un nou semn ca tensiunile intre cei doi sunt departe de a fi stinse.
Conflictul personal intre cei doi are implicatii atat in CJ cat si in PSD Iasi, cei doi fiind colegi de partid. Simirad n-a renuntat la majoritatea cu liberalii, desi prin Nichita, PSD Iasi a promis PDL-ului postul ocupat in prezent de Victor Chirila.
Deocamdata, conflictul Simirad-Adascalitei n-a fost transat in PSD, dar Nichita pare sa nu mai tolereze situatia.
Iata ce zice Nichita pentru Iasiplus, gazeta apropiata liderului PSD:
"Ceea ce se intampla acum face rau partidului. Au fost si alte lucruri care au creat probleme, la alegerile parlamentare fiul d-lui Simirad a candidat din partea PNL, iar prin abilitatea lui a spus ca nu a putut sa-i interzica sa candideze, desi sunt convins ca lucrurile nu stau chiar asa. Sunt multi primari, inclusiv de la PSD, care sunt nemultumiti de modul cum sunt tratati la CJ. Eu am inteles ca se vrea o mosie a d-lui Simirad, insa trebuie sa se gandeasca si la imaginea partidului".

Acelasi Nichita ii da un ghiont si lui Adascalitei, dar il atentioneaza doar ca a iesit public cu nemultumirile sale si nu a asteptat ca lucrurile sa fie discutate in interiorul PSD Iasi. Prin tonul declaratilor, Nichita se pozitioneaza clar de partea lui Adascalitei.

Meciul Simirad-Adascalitei are miza mult mai mare, iar Nichita nu-si permite luxul sa-si dezamageasca primarii din judet chiar inaintea alegerilor prezidentialelor, scrutin la care edilii locali vor avea un cuvant important de spus. Mai mult, puzderia de primari liberali il incomodeaza pe Nichita, pentru ca edilii PNL vor atrage voturi pentru Crin Antonescu, principalul concurent al lui Geoana pentru intrarea in turul doi. Iar Nichita e cunoscut pentru fidelitatea sa fata de Geoana.
Ce va urma? PSD si PDL au impreuna 26 din cei 37 de consilieri. Cele doua partide ar putea forta, peste capul lui Simirad, redesenarea hartii politice in CJ si preluarea controlului in institutie. Razboiul se anunta mai interesant decat s-ar fi putut crede initial.

3 comentarii:

AV spunea...

"Eu am inteles ca se vrea o mosie a d-lui Simirad, insa trebuie sa se gandeasca si la imaginea partidului"

Eu am inteles ca se urmareste intotdeauna imaginea partidului. Pe cind interesul cetateanului? Cit de prost sa fii sa nu iti dai seama ca satisfacerea interesului cetateanului duce la o buna imagine a aprttidului si nu invers?

Exista totusi o explicatie. Imaginea partidului (in special unitatea lui) atrage sponsori, care sunt mai importanti decit votantii "de constiinta" intrucit sponsorizarile aduc mult mai multi votanti "de mic si bere". Astia ti-s politicienii de mahala.

Vlad Ţepeş spunea...

hai as fim seriosi si sa nu ne inchipuim ca vreun consilier psd ar vota impotriva lui simirad. cand simirad o sa inceapa urgia si impotriva propriilor consilieri, va fi rau de ei... o sa ii ameninte de o sa ii zapaceasca. sa fim seriosi... tocmai o asemenea majoritate, care sa faca ce vrea peste capul lui s-a asigurat sa nu se intample, prin pnl.

valmon spunea...

l-am cunoscut destul de putin (recunosc) pe dl. Adascalitei acum ceva ani buni cand inca nu era intrat in politica la nivel mai mare si ma intreb - inca - cum se gasesc oameni care sa-l voteze ?? e trist...si inca ceva, sotia lui banuiesc ca are venituri foarte bune ...brrrr