09 septembrie 2009

Cresc presiunile in PSD pentru retragerea lui Geoana

Ion Iliescu admitea ieri intr-un interviu ca unii votanti, dezamagiti de PSD, ar putea migra spre Sorin Oprescu. Extrem de abil, Iliescu afirma ca nu crede ca Geoana va pierde prea multe procente, dar faptul ca vede votanti PSD in tolba lui Oprescu nu e deloc incurajator pentru Geoana.
Nu cred insa ca PSD isi permite sa mai renunte la Geoana. Deja e tarziu, masinaria din teritoriu fiind pusa in miscare. In plus, cica exista deja loturi de afise si materiale promotionale inscriptionate cu numele lui Geoana.
Dar semnalele tot mai insistente ca Geoana nu e cel mai potrivit candidat il pune pe seful PSD in postura victimei sigure in prag de campanie.
In Gandul mai apare un ghiont tras campaniei prezidentiabilului PSD. „Geoana va avea probleme cu mine daca nu-si vede de treaba”, zice Cozmanca, socotit un apropiat al lui Iliescu.
Daca adaugam si semnalul de la Iasi dat de Simirad saptamana trecuta, atunci e clar ca Mircea Geoana nu se simte deloc bine.
Intrarea in cursa a independentului Oprescu strica planurile PSD. Va fi aproape imposibil ca doctorul sa-l depaseasca pe Geoana, dar cu siguranta va musca puncte importante din zestrea si asa saraca a liderului PSD. Inclestarea aripilor din PSD ii convine de minune lui Crin Antonescu, ale carui sanse pentru intrarea in finala cresc substantial.

Niciun comentariu: