09 septembrie 2009

Tinta lui Simirad: majoritatea din CJ. Apoi cea din CL

Dincolo de sprijinul pentru Traian Basescu, Constantin Simirad mai are un scop: schimbarea majoritatii din CJ. Apoi cea din CL.
S-o luam pe rand. Dupa ce s-a simtit umilit de catre Nichita, seful de la CJ vrea revansa. Care ar putea veni cat de curand. A si declarat public ca vrea o majoritate PDL-PNL la CJ. Pe care n-o poate face cat ai bate din palme.
S-a spus ca joi vom avea sedinta extraordinara de CJ, in care Adascalitei va fi matrasit. In locul sau ar urma sa vina un liberal, cel mai probabil acelasi Victor Chirila. Deocamdata, sedinta de joi e o enigma, pentru ca nimeni nu sufla o vorba despre eventuala schimbare de macaz a PDL. Nici pedelistii de rand nu stiu mare lucru pe aceasta tema.

Miza o reprezinta insa Consiliul Local. Daca la CJ, PSD pare deja condamnat la izolare, la primarie, situatia e incurcata. PSD detine primarul, in timp ce PDL are un viceprimar plus o intelegere scrisa cu PSD-ul. Un document, care poate fi oricand rupt, daca sefii PDL isi doresc cu adevarat asta. PDL are 12 oameni in CL, PSD - 11, iar liberalii doar 4. Democrat-liberalii au sansa, pentru prima data dupa localele din 2008 de a-l bloca pe actualul primar. Iar Simirad poate fi liantul PDL-PNL, culmea, din postura de membru PSD.
Mutarea e acum la Dan Carlan. El va decide daca PSD ramane nr. 1 la Iasi.
Simirad a reechilibrat tabloul politic iesean, iar PDL isi poate fructifica sansa.
In toata aceasta poveste, mai luati un factor in calcul: influenta centrului.

Niciun comentariu: