16 septembrie 2009

Nichita a prins glas dupa victoria „galbena” de la CJ

Seful PSD Iasi a prins curaj dupa ce a castigat, ajutat de liberali, meciul de la CJ. L-a contrat azi dur pe Simirad, vorbind despre cat este el de preocupat de proiectele Iasiului. Daca duelul verbal Nichita-Simirad e logic dupa cele intamplate in ultimele zile, primarul ramane extrem de prudent cand vine vorba de majoritatea din CL.
Aici, PSD are 11 mandate, PDL - 12, iar PNL - 4. Intrebat daca Grigore va fi schimbat din functia de viceprimar, Nichita a spus ca n-are nimic impotriva ca acesta sa ramana pe post, cu conditia insa ca PDL sa accepte jocul alaturi de echipa in rosu.

In PDL se contureaza doua curente: unul, al sustinatorilor ideii ca Gabi Grigore n-are de ce sa mai ramana in umbra lui Gigi Nichita si ca PDL trebuie sa treaca intr-o opozitie dura la adresa primarului. Celalalt curent acrediteaza teza ramanerii in transee, pentru a putea amenda din interior orice derapaj al edilului PSD. Si o varianta, dar si cealalta presupune castiguri, insa si riscuri. E important de vazut cat de unita e echipa celor 12 pedelisti, pe care, cu siguranta, PSD va incerca s-o sparga prin mijloace specifice. La fel de interesant de vazut este si cum vor dansa liberalii, in conditiile in care PSD are nevoie de 3 voturi pentru a-si asigura linistea in CL. Teoretic, Nichita a intrat in opozitie in CL, PDL si PNL putand bloca orice initiativa. Practic insa, lucrurile sunt mai complicate, pentru ca PDL e un conglomerat de interese in CL, iar la PNL nu toti cei 4 consilieri voteaza la unison.
Pe de alta parte, ceea ce se va petrece la CL va demonstra daca intelegerea PNL-PSD a vizat doar blocarea PDL in CJ sau daca e un pachet extins care include si primaria. Daca ar fi sa luam declaratiile reprezentantilor PNL din CL, Nichita nu va avea sprijinul liberalilor.

Iar daca tot am pomenit despre intamplarile recente din CJ Iasi, PNL si PSD incep deja sa se contrazica. Daca liberalii neaga ca la mijloc ar fi fost o intelegere, Nichita a recunoscut azi intr-o emisiune TV ca a discutat cu liberalii inainte de votul de la CJ. A spus-o cu gurita lui ca tema a fost abordata pe diverse canale cu liberalii, unele discutii purtandu-se la Bucuresti.

Niciun comentariu: