06 septembrie 2009

Batalia pentru primarii din judet

PDL Iasi a iesit sifonat dupa alegerile locale din 2008. In judet n-a luat decat vreo 23 de primari, din 90 posibili. In schimb, PNL a castigat 35, iar PSD cam tot atat.
Apropierea prezidentialelor inteteste batalia pentru controlul primarilor. Ramasi fara sprijin (fonduri), primarii PNL sunt cei mai vulnerabili. Cum PDL e cel mai dezavantajat din acest punct de vedere, a inceput asaltul.
Azi, Dan Carlan a prezentat, usor stangaci, lista celor 16 primari PNL care sustin candidatura lui Basescu. Lovitura e zdravana, daca ar fi si adevarata, pentru ca eu unul nu-s convins ca intr-adevar asa stau lucrurile.
La scurt timp, hop si PNL cu un comunicat, in care PDL Iasi e acuzat de santaj. Comunicatul Biroului de presa al PNL Iasi respinge ideea ca primarii ar fi parasit, fie si cu inima, barca liberala. Dar nici epistola PNL nu m-a convins. „Majoritatea semnatarilor documentului pro-Basescu se ocupa de campania lui Crin in localitatile respective”, spun sefii liberali.
Ok, daca e asa, cine sunt primarii care n-au tradat si cine sunt cei cativa care pana la urma au sarit parleazul? PNL nu zice asta, dar se bate cu pumnul in piept ca situatia e sub control.
Care e adevarul? Cati primari au semnat pe bune declaratia si cati apar doar fictiv pe lista? Gazetarilor nu le ramane decat sa-i ia la rand pe edili si sa-i contacteze telefonic.
De ce sunt pana la urma atat de importanti primarii din judet? Cum dezinteresul pentru a merge la vot este evident, e clar ca primarul de comuna e locomotiva pentru orice partid. Iar in ziua alegerilor, mobilizarea primarului inclina decisiv balanta.

Un comentariu:

Iulian Micu spunea...

Florin, semnele de indoiala sint firesti si binevenite pentru un jurnalist. La fel de adevarat este ca jurnalistul are la dispozitie toate caile si metodele pentru a risipi indoiala, fie infirmind-o, fie confirmind-o.