14 septembrie 2009

Gura de oxigen pentru Nichita. De la PNL

La cateva ore dupa meciul din CJ, soldat cu infrangerea pedelistilor, liberalii neaga vehement existenta unei intelegeri cu PSD. Total fals. Fara o sincronizare a celor doua partide, n-ar fi fost posibila mutarea de azi din Consiliul Judetean, in care pedelistii au ramas cu buza umflata.
Paradoxal, cel care castiga momentan din afacere este Nichita, care pana una-alta reuseste sa-l mentine pe Adascalitei vice la CJ Iasi. Liberalii „platesc” astfel PDL-ului pentru loviturile incasate in ultima saptamana (episodul cu cei 16 primari plus dezertarea Cristinei Dobre), dar indirect ii ofera o mana de ajutor sefului PSD in conflictul acestuia cu Simirad.

Intreaga atentie se va muta acum la Consiliul Local, unde PDL e din nou in dificultate. Si unde Nichita are ascendentul moral al victoriei de la CJ. Cum vor gestiona democrat-liberalii problema viceprimarului? Va mai ramane Gabi Grigore viceprimar? Va demisiona singur sau va fi zburat de PSD cu ajutorul liberalilor? Cine va forma majoritatea in CL?
Pe de alta parte, in CL, PDL are cativa consilieri care oricand pot trece de partea cealalta a baricadei. Au demonstrat-o de nenumarate ori in momente importante. La fel cum liberalii nu se pot baza pe Catalin Turliuc, in cazul in care doresc sa ramana in opozitie fata de Nichita.
Cert este ca izolarea lui Nichita in CL, atat de dorita de Simirad, mai are de asteptat.

4 comentarii:

ficu anghel spunea...

Florin, vad ca de multe ori se judeca gesturi similare in mod diferit.
Nu am vazut aceasta abordare cand PDL s-a unit cu PSD si :
-am fost schimbat eu din comisia de urbanism ;
-a fost schimbat Chirila de la CJ.
Toate erau gesturi normale. Cand printr-o oportunitate a fost repus in functie Chirila, chiar cu sprijinul PSD, apare o nuanta noua PSD+PNL.
Eu declar public, ca nu voi fi in nici o alianta cu Nichita la CL si sunt sigur ca si alti colegi din CL gandesc la fel.

msherbalpills spunea...

Nu stiu daca e bine sau rau. De un lucru sunt sigur: nu e normal ca un om ca Simirad sa faca si sa desfaca intr-un judet ca Iasiul. E inadmisibil.


Cum la fel de inadmisibil e ca un "istoric" cu un plagiat dovedit si cu numeroase alte "infractiuni" de natura intelectuala ca Turliuc sa mai aiba sprijin politic din partea PNL.

Dincolo de aceste gainarii istorice la care se preteaza Catalin Turliuc, este comic cum a votat pana acum de 4 ori impotriva vointei propriului partid:

- La pasarela
- La turnul din Elena Doamna
- La buget
- Impotriva colegului Anghel, cand Gigi a propus schimbarea acestuia de la comisia de urbanism

Cam ce face Maria Sa Adomnitei in privinta acestui domn? Tu stii cumva Florine?

florin ghetau spunea...

Nu stiu, dar pot intui. Deocamdata, e liniste la PNL, pentru ca vin prezidentialele. Apoi va fi ales noul sef de filiala. Iar noul capitan al municipalei va decide ce si cum trebuie facut.
E doar o presupunere, aceea ca Turliuc nu va mai fi jucator la dublu multa vreme.

Anghel Ficu, eu cu un lucru nu pot fi de acord in politica: ca partid asuma-ti alianta (intelegerea) pe fata si nu umbla cu smecherii, pe sub masa. Vom vedea ce va fi la CL, se anunta meci interesant acolo!

msherbalpills spunea...

De acord Florine, dar ce legatura are Turliuc cu prezidentialele?

Turliuc nu are nici forta nici curajul sa creeze valuri chiar daca i s-ar retrage sprijinul politic. Mai mult decat atat, Turliuc are o semi-notorietate, care este in mare masura negativa. Deci nici macar o pierdere de imagine nu va fi.

Si atunci despre ce vorbim? :)