12 septembrie 2009

PNL nu face majoritate cu PDL, dar primeste un vice la CJ. Nichita va avea viata grea la CL

Declarativ, PNL zice ca nu se va alia nici cu PDL, nici cu PSD in Consiliul Judetean si Consiliul Local. Pana aici independenta suna frumos, doar ca pe teren, liberalii vor trebui sa se pozitioneze. In sedintele de CL mai ales, vor exista decizii la limita, in care se va vedea cine e in opozitie si cine face joc dublu.

Luni, PNL il va reinstala la CJ pe Victor Chirila. Evident, cu sprijinul lui Simirad si implicit al PDL.
Interesant este ce se va petrece in CL, unde deocamdata, liberalii, cu exceptia lui Catalin Turliuc, sunt in opozitie. Tot in opozitie se vor plasa si pedelistii, care recent au rupt parteneriatul local cu PSD-ul. PDL detine deja postul de viceprimar, prin Gabi Grigore. Si care la randu-i va trebui sa se pozitioneze fata de primarul Nichita.
Oficial, nimeni nu e cu nimeni, insa in subteran se vor purta negocieri grele, pentru ca, la CL in special, unele hotarari vor trebui totusi votate pentru a nu bloca orasul.

Concluzie: La CJ vom avea majoritatea lui Simirad (PDL-PNL), in vreme ce la CL avem deocamdata un triunghi (PSD-PDL-PNL), din care fiecare incearca sa-si traga propriile foloase.
E posibil ca pana la prezidentiale, la CL sa nu poata fi configurata nici o majoritate clara, lucrurile urmand sa se limpezeasca, intr-un fel sau altul, dupa vestile de mos Nicolae.
Oricum, daca Simirad nu avea probleme la CJ, Nichita va avea viata grea in Consiliul Local. Gresesc cu ceva?

3 comentarii:

Vlad Ţepeş spunea...

"liberalii, cu exceptia lui Catalin Turliuc, sunt in opozitie":)

florin ghetau spunea...

e simplu: Gavrila, Ficu si Botez de regula nu voteaza cu PSD-ul (Nichita) in CL, in schimb Catalain Turliuc joaca la dublu... Sau mai exact voteaza pro-Gigi la hotararile pe muchie.

msherbalpills spunea...

Turliuc nu numai ca voteaza cu Nichita cu nesimtire, el sta capra de-a dreptul si ii mai si place.

Cui nu i-ar place sa voteze cum i se dicteaza si sa ia sute de milioane pentru un amarat de vot cum a fost cel pentru pasarela sau cel pentru turnul de pe Elena Doamna?