28 septembrie 2009

Va semna Basescu revocarea ministrului Dan Nica?

Traian Basescu a spus azi ca indeamna PSD si PDL sa-si bage picioarele in apa rece. Un simplu semn de distantare fata de ceea ce s-a petrecut azi pe axa PSD-PDL.
PSD a declarat clar in seara asta: Matrasirea lui Dan Nica din guvern va duce la plecarea in bloc a tuturor ministrilor social-democrati. Cu alte cuvinte, PSD iese de la guvernare.
Revocarea lui Dan Nica e undeva intre Palatul Victoria si Cotroceni. Plecarea PSD din Guvern sta acum in pixul sefului statului.
Dar daca Traian Basescu nu semneaza decretul, iesind si spunand ca ii da dreptate lui Boc cand a cerut revocarea, dar interesul national, criza etc cere intelepciune in astfel de momente?
Dupa tot ce s-a petrecut azi pare un scenariu putin probabil, dar e totusi de luat in calcul. Voi ce ziceti ca se va intampla?

2 comentarii:

AV spunea...

Pare putin probabil, dar la cit de "scenarist" este Basescu il cred in stare. Ar fi, pentru el, o lovitura de imagine, mai ales ca aseara toata presa "de opozitie" (RC, A3 in special) a criticat masura, si astfel le-ar inchide gura, distantindu-se formal si de PDL pentru a parea mai "independent" la alegeri si a mai lua din electoratul lui Piramidon Quijote.

AV spunea...

Uite ca Basescu a gasit o solutie si mai desteapta, care combina avantajele variantei anterioare cu blocarea accesului PSD la resursele MAI: ministru din opozitie. Pe linga ca e o propunere foarte democratica (desi se poate intoarce ca un bumerang impotriva partidului respectiv), ii lasa din nou pe pesedinsti in offside. Abil e omul asta cind vrea!
Si tare inceti la gindire sunt cei din celelalte partide!