30 septembrie 2009

Geoana, o sansa in plus sa prinda turul doi

Bucata din PSD care era deja in opozitie din momentul in care s-a croit struto-camila guvernamentala are motive de ingrijorare.
Pentru ca transformarea lui Mircea Geoana in opozant cu acte in regula, va urca probabil procentele candidatului trandafiriu. Cadoul nesperat venit de la PDL in aceste zile ii pica lui Mircea ca o manusa. Tinut prizonier 9 luni in ghereta de la Palatul Victoria, Mircea Geoana are sansa de a se desprinde de plutonul candidatilor care aspira la intrarea in turul doi.
Lovitura de maciuca o primeste Sorin Oprescu, a carui candidatura pare in acest moment lipsita de sens, pentru ca, pe culoarul sau apare umbra concurentei. Nici pentru Crin Antonescu vestea ingrosarii randurilor opozitiei nu e tocmai grozava, desi PNL are argumentul ca PSD trebuie sa deconteze costurile participarii la festinul guvernamental.

Mircea Geoana are o sansa. Depinde insa si ce vor face „prietenii” sai din interiorul partidului. Plus cei din teritoriu, care nu vad cu ochi buni pierderea privilegiilor tocmai in vremruri crunte de criza.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Drept vorbind, Geoana nu are sanse nici daca zice Basescu "ia scaunul de presedinte". Dovada e chiar rezultatul celor 2 zile de criza din saptamana asta, in care PSD nu a avut coloana vertebrala si l-a tinut pe Nica in postul de ministru de interne. Interesele sunt multe si e greu pentru pesedisti, dar si pentru pedelisti, sa le ignore. Din toata afacerea asta cred ca cel mai castigat va fi Antonescu fiindca nu a facut jocului niciunuia dintre partidele de la guvernare si nu a sustinut scandalurile lor.