02 octombrie 2009

Pesedistii Vasile Cepoi si Adriana Grecu, cotati favoriti sa ramana la DSP si Casa de Pensii

Sefii de institutii PSD stau ca pe ghimpi. Mai au vreo sansa acesti oameni sa ramana in functii? La furia PDL, e greu de crezut. Democrat-liberalii au inceput deja asaltul, schimband prefectii numiti de PSD. La Iasi, Victorel Lupu preda stafeta, in locul sau urmand a fi instalat Dragomir Tomaseschi. Momentul e programat chiar pentru vineri dupa-amiaza, desi nu e clar cum poate fi inscaunat noul prefect in conditiile in care ocupantul postului e in concediu.

In institutiile Iasului, PSD are zeci de oameni. Unii sunt directori plini, altii doar adjuncti. PDL Iasi spune ca nu detine lista disponibilizatilor. Cativa dintre ei au sanse bune sa ramana. Printre ei se numara Vasile Cepoi (Directia de Sanatate), un mai vechi amic al PD-ului si Adriana Grecu (Casa de Pensii), a caror competenta a fost recunoscuta indiferent de culoarea guvernarii. Un semn de intrebare e in cazul lui Seryl Talpalaru, care desi agreat de unii pedelisti, a declarat in repetate randuri ca vrea sa se intoarca la catedra.

Ciudata a fost insa iesirea lui Cosmin Coman, care a afirmat ca va demisiona din postul de secretar de stat de la Finante, desi intoarcerea sa la Iasi era data ca sigura de aproape o luna, din cu totul alte motive.

Daca la Iasi, pesedistii trag cu dintii de posturi, la Constanta, Mazare demonstreaza de ce a luat peste 60 la suta in alegeri: „Nu stam noi la mila lor. Toti directorii nostri vor demisiona”, a spus stapanul litoralului si totodata prietenul braziliencelor.

Si la Iasi, dar si la centru, PDL e pe cai mari. Pentru ca ramane singur la cascaval. Transformarea momentului, deloc simplu, in aroganta poate anula rapid avantajul guvernarii 100 la suta portocalii.

Niciun comentariu: