28 octombrie 2009

Schimbare de macaz: PNL pune tunurile pe Geoana

Spuneam ieri ca PNL sufera pentru ca nu mai e singur in terenul opozitiei si ca asurzitorul PSD acopera, ajutat si de televiziuni, vocea lui Crin. Cavalerii rosii ai PSD simt dintr-o data miza dupa iesirea din guvern, iar Geoana e principalul beneficiar. Mesajele lui Crin abia daca se mai aud, iar efectele mutarii PNL (excelenta, de altfel!) cu Johannis se contabilizeaza doar in zona rosie. Timp de o saptamana de campanie, n-am auzit un cuvintel, nici o critica a liberalilor fata de PSD. Pana la urma, social-democratii s-au retras de la guvernare in buza campaniei, a ros ciolanelul timp de 9 luni, iar acum pozeaza in victima perfecta. Liberalii n-au sesizat eroarea, fiind pacaliti zile bune de staff-ul PSD, caruia atitudinea moale a PNL i-a convenit de minune.

Un articol din EVZ de joi arata insa ca in tabara PNL au inceput maraielile. Oamenii in galben s-au prins de capcana intinsa de PSD si incearca schimbarea tacticii.
O gazeta impartita miercuri seara in Iasi vine de asemenea sa confirme modificarea de ton a PNL.
Ziarul de campanie (fara a avea inscris nici tirajul si nici tipografia) se cheama «Viata noastra», are 8 pagini si este opera PNL.

Unul dintre articole are ca titlu „Traian Geoana - un personaj de cosmar” si e insotit de o caricatura, un balaur cu doua capete. Geoana e caracterizat „sluga lui Traian”, iar in plus sunt reamintite cateva dintre promisiunile aiuritoare ale acestuia (lefurile dascalilor si trimiterea unui roman in cosmos).

PNL schimba tonul, dar e posibil (asa cum spuneam si ieri) sa fie deja prea tarziu pentru CRIN sa recupereze suficient teren dupa startul gresit de campanie. Geoana a fost fixat deja in mintea electoratului drept adversarul nr. 1 al lui Basescu, in timp ce alti factori (media centrala, sondajele) contribuie din plin la impingerea candidatului PSD in turul 2.

Aceeasi greseala o fac liberalii si la nivel local, cu precadere la CJ, unde alipirea de PSD, neasumata insa in mod public, costa in planul imaginii. PNL Iasi ar fi avut sansa sa reprezinte o voce distincta in targ, asta mai ales dupa colaborarile nereusite din 2004 incoace atat cu PSD cat si cu PDL. Dar despre erorile locale ale liberalilor vom vorbi alta data.

2 comentarii:

onciu spunea...

Spuneam si cu alta ocazie ca liberalilor si mai ales domnului Crin Antonescu le mai trebuie minte.Si inca multa!Atunci cand Viorel Catarama a iesit pe post si a spus ca pe liberali ar trebui sa-i preocupe mai mult guvernarea si mai putin prezidentialele,majoritatea liberalilor au sarit ca arsi.Dar Viorel Catarama avea dreptate.Si asta se va vedea dupa primul tur cand Antonescu va fi pe locul trei.Si n-o sa-l mai poata numi pe Johannis,premier.Asta-i domnilor politica este mai grea pentru unii,decat pentru altii!Probabil ca atunci liberalii isi vor mai aduce aminte de Alianta DA care i-a adus la guvernare.Ca altfel nu intrau ei,daca nu era Stolojan,pe care l-au dat afara din ordinul celor care nu a fost de la inceput adeptii acestei aliante.

Anonim spunea...

toti sau majoritatea sunt banditi.......numai povesti de 20 de ani povesti si explicatii !
nimik concret !
salutari all !