14 octombrie 2009

Geoana, batut mar. De Crin!

Caut explicatii pentru atitudinea PSD din ultimele 24 de ore si nu gasesc nici una valabila. In ziua in care social-democratii au parasit guvernarea, Mircea Geoana a spus urmatorul lucru: E ultima oara cand PSD accepta sa intre la guvernare din postura de vioara a doua.
La cateva zile de la aceasta fraza memorabila, pesedistii fac din nou ocolul Palatului Victoria. Ademeniti de asta data de liberali.
Habar n-am daca Johannis, propus initial de Crin, va fi sau nu premier. Cum nu stiu daca e mai potrivit pentru acest post decat cel care va fi propus maine de Traian Basescu.

Un lucru e cert: Geoana a incasat o noua lovitura, nu de la dusmanul etern, Basescu, ci de la principalul sau contracandidat, Crin Antonescu. In seara asta, la o emisiune TV, Crin a mai punctat o data, spunand ca daca va ajunge presedinte, il va propune imediat pe Johannis premier. In timp ce liberalii cimenteaza deja tandemul cu care vor intra in campanie, pesedistii uita ca sunt in competitie, aruncand si ei o lopata in santierul electoral al PNL.
Pentru PSD, partidul-mamut de altadata, frica de Basescu ar trebui inscrisa in brosura electorala a „remorcatului” Geoana.

Ma intreb insa daca nu cumva altceva se ascunde in spatele propunerii cu Johannis. Pentru ca nu-mi pot imagina cum un primar serios da Sibiul pentru un post la varful guvernului pentru o perioada de doar doua luni. Am senzatia ca nici Geoana nu poate dezlega enigma. Poate o vor deslusi baronii pesedisti din filiale, care abia asteapta sa sprijine un guvern de tehnocrati, dar sa nu primeasca nimic in schimb!

Un comentariu:

onciu spunea...

Domnului Geoana ii mai trebuie ceva minte.Alfel nu ar fi cazut in capcana pe care i-a intins-o Crin Antonescu.Acesti doi domni impreuna cu UDMR si Minoritatile nationale,altele dacat cea maghiara,au incercat sa dea ,,o lovitura de stat de catifea'',domnului Traian Basescu.Pentru ca in situatia castigarii alegerilor prezidentiale de catre Traian Basescu,acesta nu ar fi putut demite un eventual guvern Klaus Johannis.Si de aici majoritatea parlamentara stabilita de altii,cu PD-L in opozitie.