27 octombrie 2009

Cum il ajuta Crin pe Geoana sa intre in turul doi

Coalitia anti-Basescu are mai multe capete, dar numai unul dintre partide isi va promova candidatul in turul doi. Meciul se joaca intre Crin Antonescu si Mircea Geoana. Reprezentantul UDMR iese din calcule, in timp ce Sorin Oprescu se zbate in jurul a 8 procente, la concurenta cu liderul PRM.
Astazi, liberalul Crin Antonescu a iesit din nou la atac, tinta preferata fiind acelasi Traian Basescu. Situatia nu poate decat sa-i convina lui Mircea Geoana, pentru ca beneficiaza de suportul unui partid cu structuri solide in teritoriu, o armata calita in bataliile electorale.
In momentul de fata, Crin nu face decat sa fie un Geoana mai mic, facand fara voia sa jocul PSD. Criticile PNL indreptate doar impotriva lui Basescu reprezinta o eroare de strategie, pe care eu unul n-o inteleg. Cu costuri care se vor vedea in ziua votului. De ce zic asta? Pe tema anti-Basescu, Crin nu poate transfera voturi de la PSD decat intr-o mica masura, iar electoratul informat, dezamagit de Basescu, e deja acaparat de liberali.
Crin poate lua insa voturi de la Traian Basescu. Criticand PSD-ul si pe Mircea Geoana, Crin poate spera sa traga ceva in plus in desaga, pentru ca si in tabara portocalie sunt destui dezamagiti de Traian Basescu.
Liberalii au in aceasta toamna sansa sa devina nr. 1 in politica romaneasca. Crin iroseste aceasta sansa, cu gandul probabil ca PNL oricum va fi la guvernare daca Basescu pierde scrutinul din 6 decembrie. Rationament corect, doar daca liberalii considera jocul cu miza mica si prefera sa fie vioara a doua intr-un guvern rosu. Tema anti-Basescu intr-un guvern PSD-PNL va putea mentine prietenia intre cele doua partide cel mult un an, dupa care fratele cel mare va ince operatiunea devorarea fratelui cel mic. PNL a uitat se pare vremurile guvernarii Nastase!

PS: O declaratie interesanta a dat-o azi Ion Iliescu: „Johannis nu e solutia de premier pentru dupa alegeri”. Baietii in rosu isi marcheaza deja teritoriul, in timp ce PNL tace si accepta.

UPDATE: Un liberal imi scrie pe mail ca astazi la Pitesti, Crin Antonescu l-ar fi mustrat ceva mai serios pe liderul PSD Mircea Geoana. Ma intreb daca nu e deja tarziu!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Penibil acest rationament, domnule Ghetau!

Daca ai pricepe cat de cat politica si nu ai incerca sa bagi micile fitile pro PDL si pro Basescu, ai vedea ca logica arata clar ca cine reuseste sa se impuna ca principal contracandidat al lui Basescu, intra in turul 2. Iar asta se face doar ATACAND LA BASESCU.

In rest, iti doresc sa moderezi numai emisiuni plicticoase ca si domnia ta.

onciu spunea...

Penibil esti dumneata,domnule!Ai impresia cumva ca Antonescu va accede in turul al doilea?Ce naivi santeti!Pai acest domn Antonescu ar fi trebuit sa aiba niste calitati cu totul deosebite si nu sai-l aiba numai pe Basescu in gura.Ca Basescu a fost ales si reales cu un numar de aproximativ 6 milioane de oameni.Si atunci cei care scrieti,ce fel de politicieni sau comentatori santeti? La unii va mai trebuie minte.