23 octombrie 2009

Debut anost de campanie la Iasi

Azi a inceput campania. Prezidentiabilii vor ara tara timp de o luna, dar va fi interesant de urmarit cum se vor misca si filialele partidelor. La Iasi prima zi de campanie a trecut neobservata. Doar PDL a convocat in graba o actiune in Piata Unirii, care insa, dupa cum spun colegii din presa, n-a fost prea reusita.
In rest, liniste la PNL, PSD si in barlogul independentului Oprescu, desi filialele (sustinatorii locali) ar fi trebuit sa marcheze debutul de campanie. Ciudata e absenta din decor a liderului PSD Gheorghe Nichita, care pare sa-si fi pierdut aplombul dupa iesirea social-democratilor de la guvernare.
In ciuda mizei uriase, partidele iesene sunt inca amortite. Atmosfera se va incinge insa rapid, pentru ca timpul pana la alegeri e scurt, iar rezultatele pe judete se vor contabiliza apoi la centru, cu toate consecintele de rigoare asupra liderilor locali.

2 comentarii:

AV spunea...

Eu i-as propune lui Nichita sa inceapa campania cu o tura de tramvai prin Iasi, cum pe vremuri isi prezenta realizarile. Sau, mai bine, cu o tura de autobuz, microbuz ceva. Ca doar n-o sa bage toti manifestantii in masina lui cu televizor.

quin spunea...

cum nu are.. il ajuta liberalii, vezi ca patriciu tocmai il umple de respect pe geoana intr-un triunghi formidabil - geoana=blair=clinton+bush
asa ca la scoala sa intelaga toata lumea de ce pnl daca cistiga isi pune un pesedist ca premier (sau asta e versiunea actualizata a negocierilor dintre ei).

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6352121-crin-antonescu-evaluarile-lui-patriciu-sunt-pur-personale-detasez-ele-niciodata-consider-geoana-tony-blair.htm