15 noiembrie 2009

Gafa lui Basescu, urcusul lui Crin si toboganul lui Geoana

Basescu a gresit ieri in timpul dezbaterii cu Crin Antonescu, intrand nepermis in viata intima a contracandidatului sau. Desi astazi a explicat ca n-a facut nici o referire la fosta sotie a lui Antonescu, Basescu n-a convins. Sau a convins putina lume spunand ca n-a stiut trecutul zbuciumat din viata candidatului liberal. E greu de spus care va fi impactul acestei gafe, pentru ca atacul n-a fost receptat in mod direct, ci preluat de jurnalisti si explicat apoi publicului. Pana la urma, tot gafa se cheama.
Astazi, din zona liberala a rasarit un sondaj fulger realizat in urma dezbaterii de ieri. 35% dintre cei intervievati spun ca a castigat Antonescu, iar 31% afirma ca dimpotriva, Basescu a fost mai bun. Restul au vazut meci nul (11%) sau n-au nici o opinie.
Oricat de mare ar fi pierderea pentru Basescu, candidatul portocaliu n-are cum sa rateze intrarea in turul doi. Insa in raport cu Geoana, care a preferat sa fuga de aceasta dezbatere, Crin a recuperat puncte importante. Nu stiu daca e suficient, avand in vedere masinaria PSD care ramane una redutabila. Urmeaza cinci zile de foc, decisive pentru stabilirea celui de-al doilea finalist. Geoana ramane favorit pentru locul 2, dar distanta fata de Crin s-a micsorat considerabil.

Niciun comentariu: