16 noiembrie 2009

Insomarul, ultimul dans al cifrelor din aceasta campanie

Aud ca in seara asta, va aparea ultimul sondaj Insomar si sunt tare curios sa vad ce cifre vor fi scoase de sub masa. Ultimele doua masuratori ale institutului respectiv il indicau pe Mircea Geoana in frunte, cu doua, respectiv un punct in fata lui Basescu si la 14 (!) procente de Crin.
E singurul institut care il da pe liderul PSD pe primul loc, pentru ca inclusiv CCSB-ul familiei Voiculescu zice ca Geoana e in spatele lui Basescu.
Ultima saptamana n-a fost deloc favorabila liderului PSD, dupa ce Crin Antonescu s-a distantat in mod clar de Geoana, a mai aparut si chestia dubioasa cu Moscova, iar sambata liderul social-democrat a evitat confruntarea de la Cluj cu Basescu si Crin. Din aceste motive, masuratoarea Insomar devine si mai interesanta.
Mai e putin, iar duminica seara, cand vom sti rezultatele, sondorii vor trebui sa dea socoteala. Tare ma tem ca vor trebui sa paraseasca scena, cu tot cu cifrele lor.

PS: Azi, TV-urile toaca de dimineata subiectul Hayssam, dupa o conferinta de presa a doua personaje aterizate ca din senin pe final de campanie. Cine isi inchipuie ca „dezvaluirile” aruncate in ultima saptamana de campanie vor muta halci mari de electorat dintr-o parte in alta se inseala. Vorbim dupa alegeri, cand subiectul oricum nu va mai figura in nici o dezbatere, de ce impactul temei Hayssam in electorat e aproape zero.

Niciun comentariu: