14 octombrie 2008

Au disparut politicienii (nationali) de la Mitropolie

In anii electorali precedenti, Mitropolia era intesata de politicienii veniti de la centru. Astazi insa, sefii nationali au luat o pauza. Si bine au facut. Pentru ca nu se cade sa stai tantos prin multime, pentru ca multimea oricum nu mai e atat de fraiera incat sa dea votul pe baza de mila crestina.
In schimb, vedem o puzderie de sefi si sefuleti din Iasi de la mai toate partidele. Inclusiv „martianul” Marian Enache (PSD+PC), asezat strategic ca sa-l (re)vada cat mai bine multimea.
Daca tot vorbim de Sarbatori, nota 10 pentru Mitropolie, organizarea fiind surprinzator de buna pentru primul an din mandatul lui Teofan.
N-ar fi insa rau ca autoritatile locale sa gandeasca pentru anii care vin o alta strategie, pentru ca balciul din centrul orasului sa fie mutat undeva inspre marginile Iasului.
E adevarat ca in zona Mitropolie-Palat-Hala e cea mai mare densitate de oameni pe metru patrat dintr-un an intreg, insa kitch-ul risca sa inghita o actiune care pana la urma e in primul rand religioasa si abia apoi comerciala.

PS: In jurul orei 11.00, la Mitropolie a sosit liderul PSD Mircea Geoana. Cand a ajuns pe scena, el a fost imbratisat de primarul Nichita. Sub privirile credinciosilor.

Niciun comentariu: