11 octombrie 2008

Sarbatorile Intunericului Iesean

Cica au inceput Sarbatorile Iasului. Orasul s-a aglomerat, mirosul frigaruilor se simte la tot pasul, iar bastinasii sunt tot mai nervosi. Pentru ca orasul e intr-o chermeza continua, care dureaza 10 zile si 10 nopti. Iar unii oameni mai si muncesc in targul asta si au nevoie de strazi cat mai libere pentru a-si rezolva rapid problemele.
Vineri seara, a fost randul musafirilor-vanzatori veniti din toate colturile tarii sa devina agitati si super-nervosi. Asta pentru ca intreg centrul orasului a ramas in bezna. Cum putine corturi de pe strada care coboara de la Palat spre Podu Ros sunt racordate la reteaua care tine tot mai des Iasul in bezna, va dati seama cam ce a fost la gura comerciantilor, nevoiti sa-si expuna marfa pe intuneric. Cei de dupa tarabe au stat cu ochii in patru la profitorii intunericului, care de regula culeg marfa fara s-o mai plateasca.

Nu stiu daca vina celor care se ocupa de transportul voltilor prin firele goale e mai mica de 99%, insa in seara asta comertul s-a facut cu lanterna, exact ca in satele izolate in care daca spui E.On localnicii cred ca a venit OZN-ul sa le fure banii.
Vreti sa stiti harta beznei? Palat-bd. Stefan cel Mare-Teatrul National-Piata Unirii-Fundatie.

Niciun comentariu: