29 noiembrie 2009

Cat a cheltuit Nichita pentru campania lui Geoana de la Iasi?

Dupa ce a dat-o in bara cu filmuletul, PSD schimba foaia si merge pe cartea populismului. Campania lui Basescu costa 175 milioane de euro, a spus azi Bogdan Niculescu Duvaz, purtatorul de cuvant al PSD, aici intrand afise, bannere si mash-uri. TV-urile mogulilor au preluat imediat mesajul, plangandu-le de mila pensionarilor si celor saraci. Gazetarii nu l-au intrebat pe Duvaz cum a facut calculele si cati bani a cheltuit PSD-ul in campania asta, ci au facut din aceasta afirmatie o certitudine. De asta nu-s bani de pensii. Zau?

Daca tot veni vorba de afise, hai sa luam exemplul Iasului. Care candidat e cel mai expus pe strazile din oras? De unde a avut Nichita bani pentru un afisaj atat de strident? Din pensii cumva? E o tampenie asta. E clar ca orasele patriei sunt colorate functie de apartenenta primarilor respectivi. Iasul e rosu de la un capat, la altul, la fel cum Suceava e portocalie. Nu asta conteaza. O tema falsa lansata cu largul concurs al mogulilor, care culmea, nu au saracit in perioada asta, ci si-au conservat afacerile.

Un comentariu:

rekinu spunea...

rationamentul e relativ simplu, dar mai intai cifra pare putin aberanta. Un calcul simplu 175 mil pdl+100 mil psd (ca ei sunt mai saraci) +100 mil pnl= 375 mil euro... rezulta ca firmele de profil (tipografii, firme de productie publicitara) sunt in paradis nu? Revenind la subiectul Iasi - psd situatia e simpla: noi am platit pt o parte din campanie. 30% din licitatia pt corturile alea albe de la sarbatorile iasului s-a dus la campanie. in ceea ce priveste pdl suceava... acolo baietii au facut totul in the house, au tipografie productie publicitara tot la partid sa zicem asa.