22 noiembrie 2009

Cifrele din exit-poll-uri? Minciuni de doi bani

O dupa-amiaza furtunoasa, cel putin din zona caselor de sondare. Cifre care se bat cap in cap rasar de peste tot, dar un lucru devine tot mai clar: PSD va tipa dupa ora 21 ca s-a fraudat alegerile, drumul fiind netezit de TV-urile prietene. Faptul ca s-au carat oameni la vot la tara si ca au disparut cateva stampile e evident, insa toate astea nu confirma o frauda masiva, ci doar nereguli. Spun asta, indiferent de scorul final, pentru ca astfel de lucruri s-au petrecut si la alegerile anterioare.

Ce spun exit-poll-urile? Nimic. Pentru ca totul e manipulare. Va spun doar atat: PNL a cerut BEC-ului sa scoata operatorii INSOMAR din sectii, pe motiv ca de la acest institut ies tot felul de cifre trasnite. E singurul institut care inca mai da egalitate intre Basescu si Geoana, in timp ce restul institutelor vorbesc de o diferenta sensibila intre cei doi, ba chiar invoca o diferenta destul de mica intre Geoana si Crin.
Cert este ca lumea voteaza in draci in marile orase, iar batalia pentru locul 2 nu cred ca e jucata.
Pe la ora 17, la scoala 10 din Tatarasi, unde am votat, era agitatie, iar prezenta la vot are toate sansele sa treaca de 50 la suta in municipiu.

Ora 21 nu cred ca ne va aduce clarificari, ci o ceata si mai mare plus tipete isterice din zona stangii. Procentele vor indica situatia la vot de la 19, iar abia pe la 22.30 vom afla situatia finala a exit-poll-urilor. Vor fi cifre contradictorii, diferite de la un institut la altul. Cu alte cuvinte, doar numaratoarea oficiala ne va lamuri cine si cat a obtinut.

Un comentariu:

Valy Greavu spunea...

Cifrele ca cifrele, manipuleaza pe cei slabi. Problema majora a cifrelor este aceea a numarului de sectii de votare speciale. Cum se poate asemenea aberatii? Intr-o comuna, intr-o sectie speciala au votat mai multi oameni decat cei din comuna respectiva. Doar mie mi se pare aberant? Acum, Politia nu are acces la listele speciale? Adica as lua cel putin prin sondaj si as verifica daca un CNP mai figureaza si in alt loc. Ce sa mai vorbim de informatizare... Cica nu exista vointa politica. De ce nu-si spun prezidentiabilii pozitia fata de acest lucru?