20 noiembrie 2009

Dezbaterea prezidentiabililor nu schimba mare lucru in optiunile de vot

- Basescu a pornit greu, chiar stangaci, dar si-a revenit pe parcurs. N-a atacat, a reactionat timid, semn ca si-a propus sa nu iasa in evidenta si sa nu-si afecteze scorul din acest moment. Cum se spune, a jucat doar la conservarea scorului. Imediat dupa dezbatere, Basescu s-a dus la B1Tv. Nici acolo n-a spus lucruri memorabile, dar a incheiat spunand ca va fi mult mai ofensiv in turul doi. A dat si un pronostic: Basescu 38-40%, Geoana 25-27%, Crin 20.
- Geoana n-a iesit rau, a fost emotionat in anumite momente, iar faza cu soacra i-a uimit pana si pe sustinatorii sai veniti sa asiste la dezbatere. A punctat atunci cand a oferit flori sotiilor lui Basescu si Crin, scena fiind abil lucrata dinainte. Discursul sau n-a iesit din tipare: aceleasi fraze goale si cuvinte mari.
- Crin a fost nevoit sa atace, insa n-a facut-o consistent. Si-a risipit munitia si inspre Basescu si inspre Geoana, dar a avut cateva replici inspirate, in stilu-i caracteristic.
Cat a contat dezbaterea pentru a mai schimba din optiuni? Prea putin. N-a fost nimic senzational, ba mai mult, confruntarea de la Cluj, Crin-Basescu a fost mult mai spectaculoasa. N-a riscat nici Geoana, dar nici Basescu. Au lipsit promisiunile, ceea ce e de remarcat.
Nu cred ca dezbaterea TV va urni mai mult de 1-2 procente (in plus sau in minus) pentru fiecare candidat. Finala pare deja stabilita (Basescu-Geoana), singura sansa pentru Crin fiind o prezenta masiva in orasele mari si in Capitala, dar si o prezenta superioara in urban fata de rural. Ceea ce e greu de crezut ca se va intampla.

Pronosticul meu: Basescu 35; Geoana 27; Crin 21.

3 comentarii:

alex spunea...

Revin si eu pe blog cu un comentariu.
Pronosticul meu: Basescu 37; Geoana 28; Crin 19.

summerday spunea...

base - 31

geoana - 26

crin - 23

"parerea mea".:)

Sorin Afloarei spunea...

Basescu 34 Crin 26 Geoana 24