17 noiembrie 2009

Hayssam a rapit pana si campania electorala

Din 1992 incoace, am trait o multime de campanii electorale. Insa niciodata parca n-a fost atata mizerie. Degradare si manipulare de dimineata pana seara. Azi, spre exemplu, pe Tv-urile de stiri n-a existat decat subiectul Hayssam. Asta e campania electorala din Romania? Invitati de salon, cu Ciuvica in frunte, s-au mutat de pe un post la altul, lasand impresia ca undeva, un comandament unic dicteaza aceeasi agenda. Nu se fac emisiuni de analiza, nu sunt disecate strategiile de campanie. Nu pentru ca ar fi disparut analistii, ci pentru ca nu exista interes pentru dezbateri de substanta. Hayssam a rapit pana si campania electorala televizata din Romania.

Daca maine ar fi primul tur, iar poimaine turul doi, n-ar fi nici o pierdere. Din pacate, mai sunt patru zile din campania primului tur, apoi vin alte doua saptamani istovitoare pana la finala din 6 decembrie.
„Hayssamii” vor continua sa tina capul de afis al campaniei si anticipez ca Mugur Ciuvica va avea materie prima berechet. Nu este exclus ca insusi Hayssam sa se labarteze la un moment dat pe micul ecran, intr-un interviu care sa apara undeva in preajma celui de-al tur de scrutin.
Ceea ce e prea mult strica, spune o vorba romaneasca. Dar strategii de campanie ai PSD imping subiectul in fata, crezand ca romanii vor inghiti o poveste ciudata, cu spioni si servicii. Spusa de un fost procuror care tocmai l-a scapat printre degete pe Hayssam si de un romanas de peste Ocean, care in plin foc electoral se crede mare patriot.

Vom reveni la normalitate abia pe 7 decembrie, dar ranile se vor vindeca greu. Ceea ce se petrece acum in spatiul media va lasa urme, indiferent de castigatorul prezidentialelor. Pana in 2004, presa a fost sub bocancul lui Nastase, iar cei care lucreaza in presa stiu ce spun. Din 2004 incoace, presa a fost libera, dar din pacate, nu i-a folosit la nimic.

Un comentariu:

summerday spunea...

subiectul este unul important si nu am nici un dubiu ca basescu este implicat pana peste cap in el.

in alta parte ar fi insemnat pierderea alegerilor inca din primul tur insa din pacate vad ca nu prea prinde subiectul la noi.

"Nu se fac emisiuni de analiza, nu sunt disecate strategiile de campanie" asta suna exact ca declaratia lui basescu:"Se vorbeste mai mult despre Hayssam decat despre candidatii la Presedintie" insa basescu uita(ca de obicei)ca el e cel care vb 90% din timp numai de moguli,gadea,badea,iliescu,etc lucruri si personaje care nu au nici o tangenta cu programul sau pt urm 5 ani privind tara aceasta.