24 noiembrie 2009

Judecata urii la PNL

Nici bine nu s-au anuntat rezultatele finale la BEC, ca prezidentiabilul Crin Antonescu a si anuntat sprijinul sau pentru Mircea Geoana. Nu stiu ce l-a impins pe liderul liberal sa faca atat de repede declaratia de amor catre PSD, dar ceva e suspect in aceasta graba.
Intuiam ca Antonescu va aparea in fata ofiterului starii civile, dar nu banuiam ca va spune DA casatoriei cu PSD chiar inainte ca ofiterul sa-l invite in sala unde are loc ceremonia.
E posibil ca semnalele contradictorii din teritoriu sa fi grabit anuntul lui Crin. Ma intreb spre exemplu cum va aparea Stavarache la Bacau, alaturi de „prietenul” Hrebe, facandu-i campanie lui Geoana. Sau cum vor colinda strazile tinerii din PNL Iasi cu chipul candidatului PSD in piept.
Pentru PNL, cea mai onorabila solutie ar fi fost cea a neutralitatii. Cel putin pana dupa turul al doilea. „Suntem la egala departare de PSD si PDL”, strigau liberalii in campania electorala. Aiurea.

Cuvintele duioase ale PSD din ultimele 24 de ore la adresa liberalilor se vor stinge rapid. Dintr-o data, Johannis a redevenit valabil ca premier, dupa ce Geoana afirmase recent ca varianta nemteasca e buna doar pana la alegeri. Nu cred ca PNL va lua teapa, iar Johannis sa nu fie desemnat premier daca Geoana ajunge la Cotroceni. Cum nu cred nici ca baronii PSD vor avea prea multa rabdare sa tot asculte explicatiile neamtului atunci cand se va discuta despre subtirimea feliei de cascaval.
Zilele astea, la PNL ratiunea e inlocuita cu judecata urii. Ura fata de Basescu. Care, trebuie spus si asta, a gresit radical fata de liberali de-a lungul timpului. Basescu a dus lucrurile prea departe, pana cand singur a ajuns intr-un loc de unde cu greu mai poate iesi.
Cu toate acestea, pentru PNL, proiectul anti-Basescu e castigator pe termen scurt. E ca un pariu in orb, o refulare, de care insa vor profita altii. Liberalii vor scapa de Basescu, EBA, Udrea si Berceanu, dar vor da peste Hrebenciuc, Nastase, Vanghelie, Mazare sau Oprisan. In cel mult un an, acestia din urma vor fi adevaratii castigatori ai bataliei din aceste zile.

3 comentarii:

summerday spunea...

"cea mai onorabila solutie ar fi fost cea a neutralitatii.."

dupa ce basescu a facut ce a facut partidului tau cand ai ocazia sa i "intorci serviciul"nu poti sa stai deoparte,cuminte in banca ta.

atata timp cat pdl ul e condus de basescu nimeni nu poate face nici o alianta cu el..intr un fel poate e mai bine asa..scapam de basescu,scapa si ei de el si o sa fie priviti altfel pe viitor.

ma mir ca tariceanu si altii nu si au invatat lectia si se gandesc sa se faca "frate cu dracu" inca o data doar pt a avea 3-4 ministere.

nota 10 pt discursul,atitudinea lui Crin de ieri toata ziua...pana acum,macar o persoana isi pastreaza convingerile si nu se razgandeste la fiecare 5 minute.

Cogitto spunea...

reactia post-vot a lui crin a fost una tipica omului frustrat. nu stiu cum si-a putut imagina dom' profesor ca poate depasi cu mult media partidului. de remarcat ca a reusit sa mobilizeze tinerii printr-un discurs de o factura mult peste media cu care deja ne obisnuiseram. insa, finalul... lamentabil. derutant chiar. se vede ca banul, subliniez BANUL patricianului are o valoare mult mai mare decit decit... revolutia bunului simt. pentru ca nu intimplatoare este intilnirea: Patriciu, Melescanu, Nastase mediata de superjurnalistul de investigatii SRS. logica bunului simt spune clar ca o alianta social-liberala este nu numai nesanatoasa, ci si o intoarcere in epoca de piatra a romaniei. dar acest lucru nu conteaza pentru cei care continua sa perie si sa justifice discursul coleric al lui antonescu. pentru ei, banul si nu interesul general conteaza. dupa noi, potopul! nimic mai mult. de aceea, din pacate, basescu va pierde.

garzanti spunea...

In primul rand intrebarea este cati dintre cei care l-au votat pe Crin sunt votanti liberali si cati sunt votanti anti-sistem. Cati dintre cei care l-au votat pe Crin vor mai veni in turul doi la vot si cati vor mai accepta sa voteze cu Geoana, care pana la urma tot fiu de comunist ramane.

Balanta va inclina cu adevarat daca fruntasii liberali si implicit Crin Antonescu vor iesi in strada sa ii faca efectiv campanie lui Geoana. Cunosc voluntari PNL si sincer cred ca le va fi greu sa iasa in strada si sa il promoveze pe Geoana si implicit PSD. Una este sa declari la televizor: "da, il sustin pe Geoana" si altceva este sa iesi efectiv in strada sa ii faci campanie. Sunt curios daca vor iesi echipe galbene in strada sa imparta pliante rosii.

Evident ca si Florin cred ca Basescu a gresit enorm fata de PNL.