14 noiembrie 2009

Pierdut prezidentiabil PSD. Cautati-l in zona Macin, judetul Braila

Mircea Geoana nu s-a dus la dezbaterea de la Cluj. A preferat sa respecte la secunda programul sau de campanie, intalnindu-se cu 1.000 de oameni la Macin si alte cateva mii in celelalte localitati brailene. Apoi a dat o fuga in Vrancea, acolo unde Oprisan oricum pregateste procente frumoase fricosului prezidentiabil PSD. Deci n-ar fi nici o paguba ca Mircea n-a dat o fuga in Ardeal la confruntarea cu Traian si Crin. Cel putin asa au gandit strategii PSD.
Mircea Geoana a castigat azi puncte bune in Braila si Vrancea, dar a pierdut voturi pe tot cuprinsul tarii. Am ascultat in seara asta la TV explicatiile lui Gheorghe Nichita, iar zambetul sau fals imi indica faptul ca oastea PSD simte ca absenta lui Mircea de la Cluj nu da deloc bine. Crin le-a luat fata pesedistilor, iar electoratul PSD din marile orase cu siguranta si-a pus intrebari vizavi de absenta de la dezbatere a propriului candidat.
Confruntarea de la Cluj a fost intens mediatizata, fiind transmisa in direct de cateva televiziuni nationale. In plus, de aseara se tot vorbeste despre prima confruntare prezidentiala din aceasta campanie, iar aprecierile la adresa absentei lui Mircea nu-s deloc favorabile candidatului PSD.

Cat priveste dezbaterea propriu-zisa Crin-Traian, a fost o confruntare spectaculoasa, in care ambii candidati au incercat sa joace cartea agresivitatii. Nu stiu cine a castigat si cine a pierdut dintre cei doi, pentru ca ambii au punctat, dar au si gafat.
E greu de spus daca dezbaterea de azi il va propulsa pe Crin in turul doi, in detrimentul lui Geoana. Insa in mod sigur, curajul sau de a se duce in barlogul portocaliu de la Cluj va fi rasplatita si apreciata de un electorat care s-a saturat de monologuri si mitinguri plictisitoare.

UPDATE: Pana si „ciutacii” de la Sinteza Zilei au socotit in seara asta ca absenta lui Geoana e o mare greseala.

4 comentarii:

Liviu Bratescu spunea...

Domnule Ghetau apreciez faptul ca ati subliniat corect, lipsa lui Mircea Geoana atat de la Iasi cat si din dezbateririle face to face, pe blog. In acelasi timp tin sa remarc si o alta chestiune si anume lipsa parlamentarilor ieseni ai P.D.-L.de la diferitele dezbateri organizate de televiziunile locale. Vineri seara am avut onoarea sa fiu invitat la o emisiune electorala unde din partea partidului prezidential a fost prezent domnul dr Fatu,presedintele PNTCD Iasi. Eu pot intelege ca “micile” emisiuni iesene nu sunt indeajuns de importante pentru marii demnitari Spanu,sau Cristina Dobre, dar sa trimiti ca reprezentant al lui Traian Basescu pe doctorul Fatu care candidase din partea PNL anul trecut mi se pare jenant.

Care ar fi diferenta(exceptand anvergura confruntarii)intre cele doua abordari?

Iulian Micu spunea...

Liviu, parlamentarii participa la emisiuni electorale, in masura in care sint invitati.
De exemplu, la televiziunea de care vorbesti, Petrica Movila a avut emisiune miercuri.
Dl. Fatu a participat la emisiuni in calitate de sustinator al candidatului Traian Basescu. Pentru ca, pe linga PD-L, stii ca mai sint formatiuni - personalitati care sustin aceasta candidatura.
Aceasta este logica prezentei dl. Fatu.
Cristina Dobre a fost la emisiune exact la televiziunea de care vorbesti, alaturi de Vali Salastru.
Deci, se poate :).

Liviu Bratescu spunea...

Nu am stiut pina acum ca parlamentarii P.D.L. au fost si dinsii la dezbateri televizate si asta pentru ca mi-am petrecut ultimele trei saptamini mai mult pe teren. In acelasi timp mi-ar fi placut ca in momentul in care am fost invitat la o dezbatere televizata sa am ocazia unui dialog cu un lider cit de cit mai important al P.D.-L. si nu cu unul irelevant pentru lupta politica dintre P.N.L. si P.D.-L. In plus, dat fiind faptul ca am fost desemnat de catre B.P.J. al P.N.L., in luna august, coordonator pentru alegerile prezidentiale din colegiul Tatarasi,colegiu in care o doamna m-a intrebat mirata ca cineva se intereseaza de viata ei, zilele trecute,daca eu sunt cumva deputaul Spinu, ma gindeam ca poate am onoarea sa port o discutie politica cu dinsul.

Iulian Micu spunea...

O sa-i spun lui Marius sa ia masuri :)