10 noiembrie 2009

PSD Iasi vrea sa-l demita pe Simirad de la CJ. O eroare tactica in plina campanie electorala

Faptul ca Simirad a devenit inamicul nr. 1 al PSD Iasi nu mai e un secret pentru nimeni. A fost bun cand a fost ales sef la CJ pe listele PSD, apoi dintr-o data e dusmanul social-democratilor. Nichita nu poate ierta ca Simirad l-a tradat pe Geoana. Iar acum pregateste razbunarea.
Vicele Adascalitei, pionul PSD in Casa Patrata, zice ca a pornit deja caravana eliberarii din functie a inamicului. Pentru demitere, sunt necesare doua-treimi din voturi, iar Adascalitei sustine ca are deja sprijinul liberalilor (!?). Pentru victoria finala, tot mai sunt necesare doua voturi de la PDL, pe care vicele PSD zice ca le va obtine fluierand. „Sunt multi nemultumiti in PDL de Simirad. Credeti ca Serban si Carlan il agreeaza?”, argumenteaza Adascalitei.
De partea cealalta, Simirad pare linistit, dar cu siguranta, face la randu-i calcule vizavi de ceea ce s-ar putea intampla dupa prezidentiale. Sedinta demiterii lui Simirad ar putea avea loc in ianuarie, iar sperantele sefului CJ se leaga de verdictul turului doi din 6 decembrie. Daca Basescu pierde scrutinul, lucrurile se complica, iar presiunile PSD se vor inteti.
Iata ce mi-a declarat Simirad, ca replica la anuntul lui Adascalitei:
„Am fost in vizita la spitalul vesel si era acolo cineva care se credea Stalin. Asa se crede si Adascalitei. Am certa convingere ca e vorba de o dereglare. Poate sa tradeze si 100 in CJ, eu am fost ales de oameni. Adascalitei a luat-o rau pe aratura. El trebuie sa faca scandal ca sa iasa in fata. E ca intr-o schita de Gogol, unde unul era fericit ca l-a dat la ziar. Dar omul nu facuse nimic memorabil, ci adormise beat in mijlocul drumului, de asta l-au dat la gazeta”.

Cert este ca inclestarea din CJ va continua si dupa prezidentiale. PSD nu poate accepta ca a pierdut sefia CJ si va incerca sa recastige postul, indiferent de metode. Anuntul lui Adascalitei de astazi, in plina campanie, e insa o greseala. De regula, electoratul nu accepta suspendari/inlocuiri/demiteri in timpul mandatului, mai ales cand politicianul respectiv a fost ales uninominal. S-a vazut si efectul pe care l-a avut suspendarea lui Basescu, din 2007, tot din initiativa PSD. Daca insa se va ajunge la demiterea lui Simirad, pot paria ca isi va recastiga mandatul cu mai multe voturi decat in 2004.

2 comentarii:

AV spunea...

Hm, nu cred ca Simi beneficiaza de acelasi capital de imagine ca Basescu la momentul suspendarii. E posibil ca PSD tocmai pe asta sa mizeze, si sa arate ca "vor sa faca ceva pt Iasi", eivdent doar la nivel de caterinca. E suficienta putina campanie cu problema aeroportului si iesenii il linseaza pe Simi. PSD spera chiar sa cistige ceva sprijin pt Geoana prin aceasta miscare... ei uita ca mai au un schelet in dulap, in persoana premarelui, din a carui cauza se dirdie de frig ca pe vremea comunismului. Dar ce zic eu a comunismului, a socialismului si a democratiei multilateral dezvoltate...

summerday spunea...

intr adevar ar fi o greseala.

insa sa presupunem ca l ar demite..pe cine ar putea ei trimite drept contacandidat impotriva lui simirad acum?