03 noiembrie 2009

Razboiul afisajului la Iasi. Un mizilic, vorba lui Streinu Cercel

PNL a atacat la Biroul Electoral Judetean afisajul cu referendumul lui Basescu de pe panourile instalate de primarii in tot judetul. A avut castig de cauza. Nu discut aici despre decizia BEJ, dar castigul electoral e minim. Afisajul nu aduce decat 2-3 procente, spun toate studiile care se refera la impactul asupra votului a acestui tip de propaganda electorala.

PSD ocupa din nou toti stalpii din oras si e de asteptat ca ritmul colorarii in rosu a strazilor Iasului sa se intensifice in ultimele doua saptamani de campanie. PSD a tapetat targul si la alegerile generale din 2008, iar rezultatul s-a vazut: un singur colegiu castigat in tot municipiul.
PDL a reactionat in seara asta printr-un amplu comunicat in care, evident se victimizeaza, acuzand totodata ca regiile din subordinea primariei fac jocul PSD.
Nici unul dintre cele trei partide importante nu va castiga puncte daca va avea 300 sau doar 50 de panouri. E un mizilic, vorba lui Streinu Cercel, facand referire la posibila cifra de 20.000 de morti din cauza gripei porcine.
Mult mai grav este folosirea regiilor din subordinea primariei in campania electorala a PSD. RATP nu are ce cauta pe strazi decat in baza unor contracte ferme cu partidele. Documente ce ar trebui prezentate opiniei publice tocmai pentru a elimina orice indoiala.
Daca RATP castiga bani din aceasta afacere, e de bine. Asa cum s-au grabit cei de la RATP sa spuna cat a costat kilometrul pentru autobuzele regiei inchiriate de PDL pentru mitingul din Piata Unirii, la fel ar trebui s-o spuna si in cazul ajutorului oferit primarului Nichita pentru a instala bannerele cu Geoana.

Un comentariu:

Iulian Micu spunea...

Ai pus punctul pe i.
Fiecare partid incearca sa adune un punct electoral in plus.
Insa regiile si autoritatea publica (cum e, codul de bune practici de la Venetia, nu?) ar trebui sa fie inafara jocului politic.
As fi ipocrit sa spun acum ca e o mare surpriza faptul ca Nichita foloseste toate pirghiile Primariei in favoarea PSD.
Asa a facut intotdeauna, asa va face de cite ori va avea ocazia.
Doar ca, pe fond, e vorba de infractiune.