15 noiembrie 2009

Semne vizibile de dezghet pe axa PDL-PNL

Iata cronologic, cateva fapte:
1. Traian Basescu vede guvern PDL-PNL dupa alegeri. A spus-o prima data la Iasi, apoi a repetat-o la Bucuresti.
2. Crin Antonescu lanseaza primele atacuri la adresa lui Mircea Geoana.
3. Liberalul inteteste tirul criticilor la adresa PSD si ii cere lui Geoana sa explice public de ce s-a dus in secret la Moscova.
4. Doi lideri liberali (Ludovic Orban si Radu Stroe) arunca o afirmatie putin comentata in presa: „Daca PSD nu e de acord cu Johannis premier dupa alegeri, PNL s-ar putea orienta catre PDL”.
5. Dezbaterea Basescu-Geoana s-a transformat pana la urma intr-o confruntare Basescu-Crin. Aceasta a avut loc sambata la Cluj. Rapiditatea cu care staff-urile celor doua partide au cazut de acord asupra detaliilor de organizare duc la gandul ca nu ar fi vorba doar de o simpla intamplare.
6. Cei doi candidati la presedintie nu s-au menajat pe parcursul dezbaterii, dar au existat destule momente de curtoazie de ambele parti.
Basescu catre Crin: Aveti astazi de la mine o bila alba, ati venit sa participati la o dezbatere tinind cont ca presedintele in functie are totusi un program mai incarcat decit al candidatilor. Pentru acest lucru nu va pun nicio intrebare.
Crin catre Basescu:
Nu-mi permit sa dau bile, dar il felicit pe dl. Basescu pt curaj, asta e diferenta dintre dumnealui si Geoana. Dl. Basescu este un om viu, ii multumesc pentru aceasta dezbatere.

Veti spune ca Basescu isi pregateste inca de acum turul 2, in conditiile in care intr-o confruntare cu Geoana are nevoie ca de aer de o parte importanta din voturile alegatorilor PNL. Fara indoiala ca e si asta la mijloc, insa ceea ce se petrece de cateva zile are bataie mult mai lunga. Urmatoarea saptamana se anunta extrem de interesanta.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Crin Antonescu dă în Geoană pentru că, deocamdată, se bate cu el nu cu Băsescu. Pentru a ajunge cu Băsescu în turul doi, trebuie să-l învingă pe Geoană. Nimic mai logic.
Dacă va câştiga Crin Antonescu alegerile, sunt mai multe şanse să avem iar guvern minoritar decât să se alieze PNL cu PD-L.