02 noiembrie 2009

Un sfat pentru sefii sanatatii iesene

In privinta gripei AH1N1, oamenii nu trebuie speriati si mai tare decat sunt deja. Iasul e al doilea pe tara la numarul de cazuri, iar vestile nu-s deloc bune. Opt noi cazuri s-au inregistrat in ultimele zile in oras. Liceul Agricol a fost inchis. Jumate din Grupul Scolar de Turism e de asemenea cu lacat pe usa.
Situatia e ingrijoratoare, dar nu e cazul de panica. Cu toate astea, un rol important il au si autoritatile. Astazi insa, pana inspre pranz, lucrurile erau neclare la DSP. Presa lua din diverse surse tot felul de cifre. Cinci, sase sau opt cazuri noi? In cele din urma DSP a iesit cu un comunicat, pentru ca presiunile pentru obtinerea de informatii erau tot mai mari.
Un sfat pe care l-am transmis si celor de la DSP: pentru a nu fi batuti la cap toata ziua, sa iasa macar o data pe zi cu toate informatiile necesare (nr. de cazuri noi, nr. de internati la spital, nr. externari in ultimele 24 de ore).

UPDATE: Balbele referitoare la situatia exacta a nr. de cazuri de la Iasi sunt prezentate azi si de colegii de la ADEVARUL.

Un comentariu:

garzanti spunea...

Intr-un cuvat sa dea dovada de transparenta cei de la DSP. Dar si un sfat pt media, sa nu fie batuti in cap si sa exagereze fenomenul.