13 noiembrie 2009

Un sondaj pentru linistea PSD Iasi. Autorul masuratorii: o firma obscura

PSD Iasi a iesit azi cu un sondaj de opinie. Nichita a fluturat o brosura in fata jurnalistilor, recitand zeci de cifre. Las la o parte faptul ca ziaristii n-au primit in extenso cifrele sondajului (parca asa se procedeaza la masuratori pe bune, nu?), cum las la o parte si absenta din sala a autorilor acestei masuratori.
Asa ca nu pot sa nu ma intreb cine-s baietii veseli de la Metropolis Research, cei care au fabricat acest sondaj? Site nu au, iar datele care apar pe Internet referitoare la firma sunt putine si contradictorii. In 2005, Metropolis Research publica pe ejobs.ro un anunt de angajare pentru realizarea unor studii de piata si cercetari sociale. In decembrie 2007, firma cu sediul in Moara de Foc era in inceput de lichidare, iar mai nou societatea apare ca avand obiect de activitate amenajari interioare. Printre preocuparile firmei se numara inclusiv „montaj caramida sticla de tip Nevada”.

Cat despre cifrele lui Nichita, situatia sta cam asa: pe judet, Geoana are 32.8%, Traian Basescu are 30.8, Crin 17.1, iar Oprescu 7.3%.
Pe municipiu, in frunte e Basescu cu 33%, urmat de Geoana 29.9 si Crin cu doar 16.2%.
Mai interesant e ceea ce se petrece in turul 2, pe judet evident: Geoana il bate pe Basescu (54-46), iar in cazul unei finale Basescu-Crin, primul castiga cu 52,5 la 47,5. Adica liberalii ar pune umarul in favoarea lui Geoana pe 6 decembrie, in timp ce pesedistii nu s-ar omori cu firea ca sa-l bata Antonescu pe Basescu in finala.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Iti mananci unghiile, domnule Ghetau!

Daca iese altcineva decat Basescu, poti sa emigrezi in Creta, ca dl. Liviu Antonesei. Doar ca asa cum ti-am mai spus, acolo nu ai putea fi gazetar, ca treaba asta e pe competenta ...

florin ghetau spunea...

...spuse o goarna colorata in rosu