17 noiembrie 2009

Va castiga sau va pierde Basescu? Daca ia sub 35 la suta sansele unui nou mandat sunt minime.

Multi m-au intrebat in ultimele zile cine castiga prezidentialele. Le-am raspuns ca e greu de spus. Nu pentru ca „Hayssamii” televizati ar mai avea vreo influenta, ci pentru ca lehamitea ar putea tine romanii in case. Caz in care va conta care dintre candidati va reusi sa-si mobilizeze electoratul mai bine.
Ce cred totusi ca se va intampla? Basescu va castiga primul tur, dar finala se anunta stransa. Totul depinde de scorul din primul tur, dar si de procentul pe care il va avea Basescu.
1. Daca Basescu scoate sub 35 la suta, sansele sa castige finala sunt minime. Ba chiar as spune ca va pierde.
2. Daca actualul sef al statului scoate intre 35 si 40 la suta, meciul se joaca. In acest caz va conta diferenta fata de al doilea clasat. Un rol important il avea si ocupantul locului trei, dar mai ales cat de dispus va fi medaliatul cu bronz (plus partidul sau) sa se implice in campanie de partea adversarului lui Basescu.
3. Daca Basescu va atinge 40 la suta sau peste, e greu de crezut ca mai poate rata un nou mandat.

2 comentarii:

Ion Popescu spunea...

Eu cred ca va castiga indiferent de procentul cu care intra in turul doi daca-l va avea ca si contracandidat pe Geoana. Geoana e slab, dovada ca evita confruntarile directe cu principalii contracandidati si are in anturaj persoane ca Vanghelie, Hrebengiuc, Iliescu. Sa nu uitam de alianta cu Voiculescu si obedienta sa fata de Vantu. Castigarea presedentiei de catre Geoana e cel mai raulucru care i se poate intampla Romaniei.

Unknown spunea...

Gandirea este corecta. Totusi atunci cand se voteaza persoane si nu partide conteaza mai putin ce dicteaza seful unui partid.