21 decembrie 2007

Razboi on-line la Pascani

De la Iasi, Pascaniul pare un oras in care nu se intampla mare lucru. Nu-i chiar asa. Iata ca in mediul virtual se bat doua site-uri de stiri cu acelasi nume: newpascani.ro si newspascani.com

Interesant e ca ambele sunt anti-Ratoi. Am zis eu ca baietii pesedisti se misca greu tare in zona asta on-line. Mai ales la Pascani, unde starostele Ratoi ma indoiesc ca stie ce-i aia mouse si windows.

5 comentarii:

Iulian Micu spunea...

Istorie semi-amuzanta: la putin timp dupa ce s-a lansat newsiasi.ro, au copiat ideea si cei de la newspascani.ro. Atit de bine, incit multi credeau ca cele doua site-uri sint identice. Noroc de continut si de valoare, care le deosebeau.

Intr-o zi, ma suna unu de la newspascani.com, ca sa imi spuna ca vrea sa faca un material despre cei de la newspascani.ro, care au furat conceptul de la newsiasi.ro. Curat provincialism..

Apoi ma suna ala de la newspascani.ro, ca sa-mi spuna ca cei de la newspascani.com is niste golani...
Pina la urma, noi nu ne-am amestecat in ciorba lor. Sa-si dea in cap cit vor. Sa fure cit vor, ca oricum nu ajung departe...

Dar miscarea e cumva transpusa si pe Iasi: pe cit pariem ca pina la alegeri o sa mai apara citeva siteuri de astea mici (cum deja au aparut vreo citeva specimene) cu scopuri politice bine definite?..

florin ghetau spunea...

da. Nu este exclus sa ne trezim (sau sa te trezesti) cu un newsiasi cu un COM in coada. Asa e pe la noi. Cand nu pot sa faci ceva singur, incerci sa-l dobori pe celalalt.

Emilian Soldan spunea...

Iulian Micu se crede, probabil, buricul pamantului in materie de news. Este pentru a doua oara cand... scrie gura fara el pe aceasta tema. Prima oara l-am lasat sa-si dea importanta, acum m-a apuct nervu', recunosc. Imi asum ce spun, iata si argumentele:
1. proiectul newspascani era de ceva timp gandit de catre noi, i-am dat drumul in ianuarie 2007. De ce atunci? Pentru ca era ...ianuarie, adica (doar pentru domnul Micu) inceput de an. "Modelul" a fost hotnews, in sensul ca, iata, putem avea informatie pentru pascaneni nu doar la saptamana (asa dupa cum aparea ziarul "Orizontul")
2. N-a furat nimeni nimic de la newsiasi. Tema siteului este un template, e "la liber". Poate lua oricine de pe internet, gratis, fara obligatii. Asa dupa cum a facut si domnul Micu. N-a gandit el nimic, n-a muncit nimic. A luat. Da, a ales o tema buna, pretabila la un site de stiri. Pe care, cu modificari, am preluat-o si noi. Care e problema? Care e furtul?
3. Las-o pe asta cu valoarea. Newsiasi e un site predominant de "revista presei", adica publica spicuiri din ce au muncit altii. Hai sa ne uitam si la cifrele de la Trafic.ro. Populatia Iasiului -300.000 locuitori, a orasului Pascani 30.000, adica de 10 ori mai mica. Trafic noiembrie newsiasi-53.000 vizite, trafic stiripascani.ro (i-am schimbat si numele intre timp siteului newspascani.ro)- 23.000 vizite. Ia fa domnule Micu impartirea pe cap de locuitor...Cat despre continut, recomand iesenilor site-ul de Pascani, vor vedea diferenta.
4. Nu vorbi tu de scop politic
5. Ca fapt divers, seful de la .com e angajat la Gospodaria Comunala a Primariei Pascani, "asociatul" sau e beneficiar ANL, sotia acestuia din urma lucreaza la Primarie... Apropo de anti-Ratoi :D
Sa auzim de bine,
Emilian Soldan, stiripascani.ro (newspascani.ro) si ziarul Orizontul

Catalin Cojocaru spunea...

Colegului Iulian

Observ ca te nemultumeste ceva in legatura cu newspascani.ro. Poate ai dreptate insa modul in care o scrii ma face sa cred ca esti superficial si chiar rautacios.
Nu inteleg la ce iti foloseste!
Mai intai trebuie sa clarificam ceva:
1. Este adevarat ca te-am sunat dar nu pentru ati spune ceea ce ti-ai inchipuit. Te-am intrebat daca te deranjeaza ca folosim si noi tema de template pe care ati folosit-o si voi, povestindu-ti si despre acuzatiile colegilor de la Pascani. Atunci ai spus ca nu e nici o problema mai ales daca vom face ceva modificari de culoare, de asezare in pagina . Chiar ti-am propus sa colaboram, sa facem schimb de informaţii atunci cand situatia o inpune. Acum observ ca newspascani.ro te supara …rau de tot.
2. Ce te face sa crezi ca esti superior din punct de vedere profesional fata de ziaristii din provincie, fata de cei de la Orizontul ? Ce experinta jurnalistica ai, ce stii tu, la concret, verificat si documentat, despre ceea ce se intampla cu adevarat la Pascani ? Cum iti permiti sa scrii ,,Sa fure cit vor, ca oricum nu ajung departe... ,,

M-ai surpris …

Catalin Cojocaru

florin ghetau spunea...

fratilor, n-am gandit o secunda ce tambalau voi starni aici pe blog.

Cat priveste chestia ca si site-ul ....com e anti-Ratoi mie asa mi s-a parut citind vestile din ziua respectiva. Da' voi stiti mai bine cum sta treaba in targul vostru!