10 mai 2009

Cum a ajuns dusmanul lui Nichita sef la PC Iasi

Vestea numirii lui Vasile Salaru la conducerea PC Iasi a uimit pe toata lumea. Inclusiv pe Nichita. Care nu poate uita atacurile dure ale trioului Anchidin-Abalasi-Salaru la adresa sa din urma cu 3 ani. Cei trei erau membri PSD la vremea respectiva si il acuzau pe seful PSD Iasi ca s-a bagat in jocuri financiare periculoase si ca nu reprezinta interesele electoratului de stanga. Ce a urmat? Salaru a fost exclus din PSD Iasi, iar acum revine in coasta lui Nichita, e drept la conducerea unui partid aliat, care intre timp a ajuns o fantoma.
Vineri, Salaru a fost inscaunat la PC Iasi. In locul lui Daniel Matasaru, care a preferat sa tina aproape de primarul PSD, caruia (cica) ii face imagine. Oricum, Matasaru nu putea ramane la conducerea PC Iasi, pentru ca nu e normal ca un sef de filiala sa trudeasca la procentele sefului altui partid. Motivul ca PC si PSD sunt in aceeasi alianta nu tine, mai ales ca in politica aliantele se fac dimineata si se pot desface dupa-amiaza.

Matasaru zice ca discutat in prealabil cu Daniela Popa, pe care a anuntat-o ca vrea sa cedeze scaunul. A si propus un nume, dar conducerea centrala a decis cu totul altceva. In locul prietenului lui Nichita a numit un dusman al acestuia. Semnalul e clar: sefii PC de la centru au fost deranjati de ceea ce s-a intamplat la Iasi.

Ieri, Salaru a fost prezent in Copou la conferinta de presa a lui Geoana. A stat discret in sala, iar nimeni nu l-a bagat in seama. Asa se va intampla si pe viitor. Nu cred ca va exista vreo intalnire intre sefii ieseni ai PSD si PC, pentru ca Nichita nu uita si nici nu iarta. Putem spune ca la Iasi Alianta PSD-PC s-a transformat in Alianta PSD minus PC.
Nu este exlus nici ca alianta PSD-PC sa se rupa dupa europene, iar conservatorii sa mearga pe mana liberalului Crin Antonescu. Mutarea de la Iasi pare sa prefigureze ruptura de PSD. Pentru ca altfel n-are nici o logica.

Un comentariu:

Don Miguel spunea...

De cand a preluat fraiele organizatiei PSD Iasi,Nichita a incercat permanent sa elimine opozantii pentru a fi inconjurat numai de pupincuristi.A reusit cu exceptia lui Simirad,caruia nu are ce sa-i faca.
In schimb este inconjurat de multi catei printre care Catalin Ivam si Daniel Matasaru.