18 mai 2009

Nichita, seful PSD. Buna gluma!

Cat de mandru e probabil zilele astea Gheorghe Nichita ca numele sau e vehiculat pentru sefia PSD. Daca nu ati aflat deja stirea politica a lunii mai, v-o reamintesc eu: Seful social-democrat iesean apare pe lista scurta a prietenului sau Ilie Sarbu, alaturi de alte patru nume de posibili pretendenti la conducerea partidului: Dan Nica, Liviu Dragnea, Victor Ponta si Ion Toma (liderul PSD Olt).
Nu stiu ce-si spune primarul Iasului cand se uita dimineata in oglinda, dar pesemne ca si el e mirat cat de tare a ajuns in partid.
Dar cat de serioasa e lista lui Sarbu? Cu exceptia lui Dan Nica, ceilalti patru n-au nici o sansa. Ii vedeti pe Mazare, Oprisan sau Iliescu sustinandu-l pe Gigi Nichita la vitorul congres? Sau pe sforarul Hrebenciuc sa faca lobby pentru dusmanul de la Iasi? Niciodata.
Ilie Sarbu a avansat cinci nume doar ca sa se afle in treaba. Sau ca sa abata atentia de la adevaratii candidati, care reprezinta diversele grupari (Nastase, Mitrea, Vanghelie etc) ce se bat in surdina pentru a prelua fraiele partidului dupa prezidentiale. Intrebarea nu e daca Nichita are vreo sansa, ci pe cine va sustine Iasul in batalia din interiorul partidului?

Un comentariu:

Paul spunea...

follow the money.