04 mai 2009

Panarama din invatamant. Elevi si parinti bulversati!

Profesorii si guvernantii se joaca de-a greva. Dar si cu nervii elevilor. De cateva zile, dascalii au anuntat proteste pentru marti, 5 mai. Adica pentru maine, cand intamplator urma sa fie sustinuta teza unica la limba romana.
Azi dimineata, greva ramasese in picioare. La ora 12, liderii sindicali intrasera la negocieri cu ministrii Educatiei si Finantelor. Trei ore mai tarziu, ies primii liderii sindicali: maine va fi greva. Totusi, negocierile se prelungesc. La 17.57 negocierile se termina. Conferinta de presa cu surprize: maine se fac ore, dar nu se da teza unica. Anuntul e dat de ministrul Andronescu si de liderii sindicali, care parca iesisera de la o inmormantare. Va fi totusi greva joi cand e programata prima zi a tezelor unice? Nici liderii sindicali nu stiu. Cica miercuri se va lua decizia finala. O alta zi fierbinte in care elevii si parintii vor fi tinuti cu sufletul la gura.

Cateva intrebari doar:

1. De ce negocierile sindicate-guvern nu s-au purtat in weekend, astfel incat elevii sa nu fie debusolati? La mijloc e o teza unica, in fapt un examen, iar din acest punct de vedere profesorii au intins coarda tare de tot.

2. Ce mare branza au obtinut de fapt sindicalistii in urma discutiilor de azi cu Andronescu si Pogea? Chestia ca nu vor fi taiate lefurile a mai fost spusa. asa ca nu vad ce au obtinut liderii sindicali!

3. De ce unii lideri sindicali s-au grabit sa iasa in timpul negocierilor de azi si sa spuna ca maine va fi greva?

4. Ce vor de fapt profesorii, pentru ca majorarea cu 33% a lefurilor e aproape imposibil de obtinut in conditii de criza? Care e principala revendicare, pentru ca eu unul nu m-am lamurit?

5. Cine ii manipuleaza pe dascali, pentru ca in teritoriu nici macar membrii simpli de sindicat nu mai pricep nimic?

Niciun comentariu: