04 mai 2009

Moderatorul nu-i papusa, domnule Nichita!

Primarul Gheorghe Nichita a venit in seara asta la Tele M, la emisiunea Linia Intai. N-a fost o dezbatere propriu-zisa, n-au fost abordate chestiuni politice, ci mai degraba a semanat cu niste audiente in direct. Iesenii au intrat prin telefon cu intrebari la adresa primarului sau au lasat mesaje pe e-mail in care relatau propriile probleme. Bombardamentul de mesaje si de apeluri telefonice arata ca ideea a fost inspirata, Nichita fiind primul sef de institutie chemat la audiente in Linia Intai. Saptamanal, cate un sef de institutie sau politician va fi invitat in emisiune pentru a dialoga cu iesenii.

Cu toate astea, dom' primar s-a aratat nemultumit, sarind in direct la gatul moderatorului.
Primarul Gheorghe Nichita nu suporta sa fie contrazis sau intrerupt, dar asta e problema sa si a sfatuitorilor sai (prea multi deja!) care il consiliaza. Moderatorul nu e o papusa, care sta si asculta, apoi trece la o alta chestiune indiferent de raspunsul invitatului. Nu stiu si nici nu ma priveste modul in care se desfasoara alte emisiuni TV unde Nichita este invitat, insa Linia Intai nu e in nici un caz o tribuna pe care urci si vorbesti fara sa te intrebe nimeni nimic.
Va astept domnule Nichita, cat de curand in Linia Intai, mai ales ca iesenii au o gramada de intrebari pentru primarie!

2 comentarii:

Paul spunea...

La un moment dat, Nichita a spus ca orasul nu a beneficiat de investitii in ultimii 11 ani. Florine, ai pierdut ocazia sa bagi zanzanie intre primar si Simirad. Din acest moment puteai sa-l faci pe primar sa se simta prost toata emisiunea.
Sunt de acord cu afirmatia ca invitatul din aceasta seara s-a rastit in mod repetat la moderator. Dar n-au fost atacuri clare la persoana, care sa justifice o expresie de genul "sarind in direct la gatul moderatorului".
Nichita a fost defensiv in mod permanent.
Sunt usor revoltat de lipsa de respect aratata de Nichita fata de doamna cu cainii si cu apartamentul.
Ai facut foarte bine ca ai abordat subiectul numarului insuficient de locuri de parcare.Este subiect sensibil pentru multi cetateni.
Trebuia sa abordezi si subiectele transportului in comun si pe cel al sigurantei cetatenilor.
Ai avut o misiune grea in seara asta. Iti dau un 8+ cu posibilitate de scadere sau crestere in functie de prestatia pe care o vei avea la o viitoare emisiune la care sa-l ai invitat pe viceprimarul Gabriel Grigore de la PDL.
Tu cand ai invitat la tine in emisiune pe cineva din administratia locala te uiti si la documentele discutate in CL sau CJ? In masura in care apar polemici, conflicte, discutii aprinse.Intreb din pura curiozitate.

Dan Stormbringer spunea...

Saul-ica, iar ai aparut sa lipai niste laptic dulce pe bloguri?..