03 mai 2009

Despre mutarea anti-Geoana a lui Antonescu

Crin Antonescu a simtit nevoia sa clarifice. A spus ca nu-l va sustine pe Geoana in turul doi in cazul in care batalia se va duce intre Basescu si liderul PSD.
Pozitionarea lui Crin e interesanta. Prima batalie a lui Antonescu nu e cu Basescu, ci cu Geoana. Strategii PNL spun chiar ca, pentru Crin, e mai grea accederea in turul doi decat castigarea finalei. Iar pentru a intra in finala cu Basescu, Crin are nevoie ca de aer de voturi din afara zonei liberale. Criticandu-l permanent pe Basescu, Crin poate fi banuit de complicitate cu PSD, pentru rasturnarea presedintelui. Deocamdata, eticheta n-a fost dezlipita, ba mai mult, unii liberali si pesedisti au recunoscut posibilitatea unei guvernari comune dupa prezidentiale.

Prin iesirea sa, Antonescu incearca sa culeaga voturi si din zona portocalie. A unei parti importante a electoratului PDL care continua sa nu vada cu ochi buni colaborarea cu PSD si care cauta inca o alternativa. In orice caz, e primul mesaj de distantare fata de PSD si Geoana. Pentru PNL e mult mai profitabil sa atace intreaga guvernare si nu doar fractiunea pedelista.

Batalia pentru Cotroceni devine tot mai interesanta, desi la ora actuala, Basescu inca e marele favorit. Nu e exclusa o finala Traian-Crin, adica adevarata confruntare intre Putere si Opozitie, in conditiile in care Geoana serveste dimineata dejunul Puterii, iar seara iese in piata pentru a blestema criza lui Basescu.
Daca insa PSD iese de la guvernare pana in septembrie, aproape cert, Crin isi poate lua adio de la turul doi, finala probabila fiind Basescu-Geoana.

Niciun comentariu: