26 aprilie 2009

Cutremurul si replica lui Dan Carlan

Dan Carlan ma critica (prieteneste, sper!) pentru parerile emise aseara, la cald, imediat dupa cutremur. Acum, cand lucrurile sunt clare e usor de vorbit, dar in ora de dupa zgaltaitura, orice informatie valora infinit mai mult.
Da, raman la parerea ca politicienii trebuiau sa iasa la rampa. Si sa vorbeasca. Asa cum ies in campanii si ne cer votul. In luna aceea ei se pricep la toate. Acum, au tacut. Faptul ca retelele de telefonie s-au blocat, ca multi au iesit din case, chiar nu inseamna nimic?
In nici un caz, nu dvs, domnule Carlan, care ocupati un post la Ministerul Mediului, ar fi trebuit sa vorbiti. Dar ministrul Administratiei, Dan Nica ce pastoreste? El cu ce se ocupa? Trebuiau sa iasa public acei politicieni care detin functii si mai ales informatii.
Intr-adevar n-a fost un cutremur de anvergura aseara. Dar lumea s-a speriat. Vrem sa stim cat de pregatite sunt autoritatile, iar proba am avut-o aseara. Inclusiv modul in care trebuie acoperita media in momente de acest gen ar trebui stabilit pana la ultimul detaliu. Aseara, n-am vazut nimic. Ba da. Am vazut stupefianta declaratie „Dar care-i problema?” a lui Marmureanu plus fatza nepotrivit de zambitoare a unei angajate de la Fizica Pamantului.
De data asta, n-a fost decat un antrenament de weekend in care pamantul doar s-a miscat. Putin. Data viitoare ar putea fi mult mai rau. Macar sa fi invatat ceva din experienta de aseara!

Niciun comentariu: