13 aprilie 2009

Smecheria lui Ioan Nani

S-a dus adjunct la AVAS, iar unii s-au grabit sa bata din palme, pentru ca Iasul a prins un post important la centru. Scopul plecarii sale la Bucuresti incepe sa iasa la iveala. Clar ca lumina zilei. Sau ca lumina Invierii fostului perdant din colegiul senatorial Copou-Centru-Dacia.
Dupa ce a reusit sa treaca Antibiotice la Ministerul Sanatatii, iar in plus sa puna umarul la formarea unei Companii Nationale Farmaceutice, Nani nu mai vrea sa ramana la AVAS. Desi a primit postul cu doar cateva saptamani in urma, Nani s-a plictisit de hartoagele AVAS si leafa neindestulatoare. Ii lipsesc nespus flacoanele si unguentele profitabile de la Valea Lupului.
Omul nu s-a saturat de o institutie a statului, ci il bantuie nostalgia dupa o fabrica. Tot a statului. Altfel spus, vrea sa se cocoteze in fruntea noii companii nationale Antibiotice-Sanevit Arad. Cum Sanevit, producator de seringi, e in buza prapastiei, noua firma va fi condusa de la Iasi. Ca sa fim si mai exacti, Nani va conduce de fapt Antibiotice Iasi.
In plina criza, Coca Cascaval, actualul director al fabricii, a reusit sa scoata profit pe primele trei luni ale acestui an. Ba inca un profit important.
Nu conteaza asta, ci doar dorinta lui Nani de a se intoarce biruitor la Antibiotice Iasi. Viitorul sef al fabricii de medicamente nu aude probabil nici zumzetul din interiorul societatii. Dar va popi pe multi dinre cei care s-au bucurat cand a plecat din uzina cu flacoane.
In plus renunta la un post important cum e cel de la AVAS, pentru unul sigur si mult mai banos, la Antibiotice Iasi. Faina strategie de rezolvat probleme personale!

Un comentariu:

garzanti spunea...

Deh ii e foame omului, iti aduci aminte cand si-a tras Volvo pe banii uzinei? si zicea ca are performanta in spate si se justifica asa ceva :)

Dupa parerea mea Antibiotice ar trebui privatizata rapid, statul daca doreste sa sustina productia de medicamente are o mie de parghii legislative.

Chestia cu fabrica strategica e o gogoritza, pentru romani de genul nu ne vindem tara. Nu vindem tara la straini ca sa o putem fura noi.