29 aprilie 2009

Geoana si-a tras strategi americani. Ii e frica sa nu rateze intrarea in turul doi

PSD apeleaza la consultanti americani. O echipa de vreo 30 de oameni la costum, care au lucrat pentru Obama, vine in Romania cu sfaturi pretioase pentru Geoana. Cat va asculta spre exemplu Vanghelie din sfaturile americanilor in campania pe Bucuresti e o chestiune mult prea simpla pentru a merita raspuns.
Ce il vor indemna americanii cei scumpi pe Geoana? Sa promita cat mai mult ca sa prosteasca electoratul rural? Vor fi strategii de acord cu mici si manechine pentru sarbatoarea de 1 mai? Va mai da PSD in campanie galeti rosii, iar prin spate va imparti sacose de criza cu faina si ulei?
Hai sa fim seriosi! Da bine sa spui ca ai consilieri care l-au dus pe Obama la victorie. PSD spera sa-si imbunatateasca scorul in mediul urban. Acolo e problema pentru liderul PSD. Daca ruralul, in special din Moldova si Oltenia voteaza masiv cu cei trei trandafiri, marile orase prefera dreapta (PDL si PNL).
Dincolo de sfatuitori, care la PSD incep sa se calce pe picioare, Geoana are o problema. Crin Antonescu vine tare din urma, iar intrarea candidatului social-democrat in turul doi nu mai e atat de sigura. In ciuda masinariei de partid, la varful PSD s-a instalat panica. Infrangerea lui Geoana la prezidentiale inseamna pierderea sefiei PSD, in timp ce ratarea turului doi ar insemna iesirea sa din politica!

Niciun comentariu: