01 aprilie 2009

Protest studentesc maine la Iasi cu 150-200 de oameni. In fata la UMF!

Cica maine va fi protest studentesc la Iasi. Cam anemic, daca inclusiv organizatorii mizeaza pe cel mult 200 de oameni. Baietii n-au apucat sa anunte nici presa despre marele eveniment, asa ca am scotocit pe net pentru a descoperi numele si nr. de telefon ale celor care fac actiunea.
Ce am aflat: Protestul are loc maine intre 11.30 si 13.30 in fata UMF si este organizat de ANOSR, una din structurile studentesti existente la nivel national.
Vor participa studenti de pe la Economie, Litere, Electrotehnica si Medicina. Adica de la trei universitati iesene.
Actiunea e facuta clar in pripa, daca abia azi liderii organizatiilor respective s-au dus dupa aprobari la primarie. Hartiile se obtin cu vreo 48 de ore inainte, dar primaria a dat totusi ok-ul, desi protestul o vizeaza si pe Ecaterina Andronescu, Abramburica invatamantului romanesc. Nu e nici greva, nici mars de protest, ci doar un prim semnal. Cand ma gandesc ca la protestele de prin anii 90 ieseau 15.000 de studenti in strada, aproape nu inteleg rostul actiunii de maine. De ce sunteti asa dezbinati, dragilor studenti? Care-s interesele si cine impotriva cui protesteaza?

Niciun comentariu: