29 mai 2009

De unde atata banet pentru campania PSD? Orasul s-a inrosit brusc!

Un musafir de prin zona Ardealului, picat zilele trecute in Iasi, a ramas surprins sa constate cat de rosu e orasul. Omul mi-a spus ca e scarbit de politica si ca nici nu se duce la vot, dar m-a intrebat daca iesenii accepta sa fie agresati vizual de multimea de bannere si panouri PSD, pe care le intalnesti la tot pasul.
I-am spus ca nu-i o noutate peisajul de acum de pe strazi si ca PSD a procedat la fel si in campaniile precedente.

In seara asta, urc pe Sararie, iar din trei in trei stalpi, poza lui Catalin Ivan. Sunt proaspat asezate acolo, pentru ca ieri, spre exemplu strada era pustie, existand doar vreo doua locuri speciale pentru afisajul clasic.
PSD nu se va opri aici. Aud ca alte dreptunghiuri rosii sunt gata sa invadeze orasul, ca o armata care va ocupa cartier cu cartier, strada cu strada. Arsenalul e scos chipurile cu picatura, tocmai pentru a nu agresa Iasul, dar orasul arata ca o carte de colorat, asupra careia au tabarat soldateii rosii.

Maestrii in campaniile electorale spun ca afisajul nu urca partidul decat cu 1-2 procente, dar pana la urma e problema PSD Iasi daca repeta strategia de la generale cand, cu exceptia lui Ciuho' a cam dat-o in bara in toate cartierele.

Alta chestiunea merita analizata. De unde are PSD Iasi atatia bani intr-o campanie care culmea, pica intr-o perioada a naibii de proasta din punct de vedere economic? Cand toata lumea se plange ca e criza si ca finantele au secat, PSD Iasi gaseste resurse cu nemiluita. Nu e stranie social-democratia la Iasi? Seceta usuca trandafirii din pamant, iar in locul lor apar trandafiri artificiali agatati pe stalpii orasului!

4 comentarii:

Don Miguel spunea...

De unde atatia bani pentru campania PSD?Pai nu stiti domnule Ghetau ca pesedeii au cotizanti cu carul in Iasi?Indivizi care sar cu banul in schimbul a diverse servicii.Comercianti de exemplu care benefeciaza de spatii preferentiale,bine amplasate la zilele Iasului.E doar un exemplu,mai sunt multe altele. Neculau stie de ce.
Cica Gabriel Ciobanu,a fost uns sef la DSV Iasi si ghiciti de ce partid a fost sustinut?De PSD normal.Acest partid sustine numai baieti smecheri si descurcareti.
Pe langa faptul ca nu stie sa faca legatura dintre subiect si predicat,noul director de la DSV e un spagar cum rar mai gasesti.Sa-si aminteasca de perioadele cand venea prin carciumi (insotit desigur) si facea consumatii de invidiat pe care nu le achita niciodata,caci functia sa speria patronii de restaurante carora le calca pragul.Ii place mult Francusa de Cotnari,gratis bineinteles.Tot ce-i posibil ca si acum sa procedeze la fel ca doar nu o fi renuntat el la vechile obiceiuri.
Baiat destept si descurcaret Gigi asta.

garzanti spunea...

Stiu si specialistii lor in campanie ca bannerele si mash-urile nu aduc prea multe voturi, vezi cazul Cristi Adomnitei. Insa e vb de brand awarness, adica sa stie lumea de ei, e ca la o firma de racoritoare care baga logo peste incepand din martie pana prin mai, fara sa zica ceva anume. Logo se intipareste in minte si la momentul potrivit este livrat mesajul prin iunie consamati sucul x.

PSD coloreaza orasul avand ca perspective prezidentialele din toamna.

In cea ce priveste resurse financiare e cam ce zicea Don Miguel in comentariul anterior, insa este greu de demonstrat.

Daniel Matasaru spunea...

Ar trebui sa iti cer parerea si despre modul in care arata Suceava, ca doar esti si tu din Radauti :P

Acolo culoarea predominanta este portocaliu. De unde oare atata banet pentru campania PDL la Suceava? Dar la Neamt?

Comentariul meu e doar o demonstratie ca retorica poate fi intoarsa si la dreapta, la fel de bine ca la stanga.

Don Miguel spunea...

Felix asta micu e pro PSD si s-a simtit lezat cand a citit acest articol.