07 mai 2009

Tradare printre liderii sindicali din educatie

Faptul ca profesorii au dreptate cand cer salarii majorate e un adevar. Au fost mintiti, iar PSD si PDL vor plati la vot pentru asta, intrucat au promis marea cu sarea. Faptul ca salariile nu pot fi marite acum cu 33 la suta e iarasi un adevar, pentru ca anvelopa bugetara (imi place nespus cum vorbeste Pogea!) risca sa se faca flenduri.
Cand dascalii au anuntat insa ca fac greva in zilele tezei unice, am zis ca sigur nu-i ceva in regula si ca sunt doua variante: ori nemultumirea e atat de mare, iar profii sunt decisi sa rupa pisica in doua, ori e o amenintare de doi lei, care se va stinge inainte de a fi pusa in practica.

Intamplarile din ultimele zile arata ca s-a intamplat ceva, iar targul s-a facut in alta parte, nicidecum in birourile in care doar unii au negociat.
N-am auzit nici un dascal din teritoriu care sa spuna ca e multumit de ceea ce s-a obtinut la Bucuresti. Cand ti se promite ca lefurile nu vor fi micsorate, iar tu lider sindical inghiti asta, ba anunti ca ai repurtat o mare victorie, inseamna ca nu stii sa negociezi. Sau stii, dar nu te bati pentru masa de profesori, ci pentru interese care se opresc dincolo de poarta scolii.
Dupa cum a aratat tabla de sah, doua sindicate din patru au jucat pe dos. Al treilea n-a avut ce face, iar al patrulea a ramas in ofsaid si a inghitit in sec. Ultimii de la masa s-au ridicat cei de la Spiru Haret, dar restul semnasera deja pentru inghetarea lefurilor.

2 comentarii:

quin spunea...

marea majoritate a personajelor cu care poarta ei negocieri le-au fost elevi. isi merita soarta, pt ca i-au invata ca tupeul inseamna intelepciune si obraznicia e o mare arta.

Paul spunea...

Cum vezi faptul ca Victor Ponta, ministrul PSD pentru Relatia cu Parlamentul, a criticat azi pe partenerul de guvernare? Sursa: A3.Parca era o intelegere tacita intre PSD si PDL sa nu se atace pe chestiuni guvernamentale.Are Ponta OK-ul lui Geoana? Isi creeaza Ponta o platforma proprie in PSD?