30 mai 2009

Turnul cu 33 de etaje si interesele de pe casa scarii

Un investitor anunta ca vine la Iasi sa ridice un turn de 33 de etaje, in buricul targului, vizavi de WTC. Uau! Ceva ce n-a mai vazut Iasul. O investitie de 40 de milioane de euro, numai buna pentru sedii de multinationale. Solicitantul nu e un developer occidental, specialist in turnuri, ci o societate oarecare de prin Vaslui.
Doar cateva intrebari pe tema asta:

1. De ce a insistat Nichita sa aprobe proiectul in CL, in conditiile in care Ordinul Arhitectilor Iasi zice ca-i aberant?
2. Cum poate o broscuta sa tracteze un elefant? Firma vasluiana are serioase probleme de bonitate, iar „specialistii” sai trimisi in Comisia de Urbanism n-au fost in stare sa clarifice multe aspecte importante.
3. Cine da garantia ca nu e vorba mai degraba de un paravan pentru adevaratul investitor care va aparea la momentul oportun si care in final va transforma turnul de 33 de etaje intr-un bloc cu 10-12 etaje?
4. De ce la dezbaterile din sedintele Comisiei de Urbanism (au durat cateva saptamani bune!) mai multi consilieri si-au schimbat punctul de vedere. Doua exemple: Sorin Iacoban (PSD) si Gabriel Sursu (PDL), care initial erau cei mai inversunati critici, dar in final au ajuns sa dea unda verde investitiei.
5. Cat ar fi capacul unei astfel de afaceri (10 la suta inseamna patru milioane de euro) si in ce buzunar(e) s-ar scurge banutzul?

3 comentarii:

Don Miguel spunea...

Baiat destept si descurcaret,Gigi asta.

garzanti spunea...

pai mai este o firma de "multinationala" de valsui, pardon negresti care a reabilitat transportul in comun cu niste dricuri occidentale :)

Don Miguel spunea...

Este vorba despre prietenul lui Gigi si anume d-l Puscasu,patronul firmei Unistil.
Gigi asta face combinatii de te da pe spate.