19 mai 2009

Ultima temere a pesedistilor: Geoana sa nu intre in turul doi

Ingrijorare mare in tabara PSD. Sau mai bine spus intr-o anumita parte a taberei social-democrate, care intr-adevar crede in solutia Geoana. Eforturile pesediste de a-l urca pe Mircea Geoana macar la cota partidului nu dau roade, pentru ca electoratul (in special cel urban!) nu raspunde cum trebuie la stimulii de campanie ai strategilor rosii.
Asa se face ca in laboratoarele PSD se analizeaza intens oportunitatea inlocuirii lui Geoana la prezidentiale. Nu pentru ca Geoana si-ar rupe gatul in caz de esec, ci pentru ca unora dintre liderii PSD nu le-ar conveni deloc inca 5 ani de (semi)opozitie, in care vioara intai sa fie Traian sau Crin. Deja, unele sondaje interne ale partidelor arata ca in mediul urban, Crin este pe locul doi, la cinci puncte in fata liderului PSD.
Dupa ce s-a afisat la brat cu PDL si Basescu, lui Geoana ii e greu sa convinga lumea ca el reprezinta alternativa. La prezidentiale, tema principala va fi Basescu, iar electoratul se va pozitiona, firesc, fie de partea marinarului, fie impotriva. Iar Geoana e la mijloc, fiind extrem de greu sa iei voturi cand esti si la putere, dar si in opozitie.
Miza primului tur e batalia Geoana-Crin. Chiar daca n-are in spate un partid de talia PSD, Crin pleaca de la 20 la suta, avand potential serios de crestere.
De asta se tem si strategii social-democrati, care constata ca il plimba pe Geoana prin toata tara, dar fara nici un folos.

2 comentarii:

Don Miguel spunea...

Nu am nici un dubiu ca prostanacul nr.1 din partid cu barnau de Pinochio,isi va mai adauga un esec in palmares.Tanarul pesedist iesean Cacalin Ivan,are insa alta parere si e convins ca seful sau va castiga alegerile prezidentiale.

Unknown spunea...

Dupa cum merg lucrurile in ultimul timp as zice ca psd-istii se tem degeaba. Geoana o sa intre in turul doi fiindca singurul contracandidat la nivelul lui e basescu. restul sunt apa de ploaie.