25 mai 2009

Varianta de lucru la PSD: candidat unic la prezidentiale cu PNL

In PSD se discuta intens despre o noua varianta pentru a-l invinge la prezidentiale pe Basescu: PSD sa mearga alaturi de PNL, pe mana unui candidat comun. Primul pas ar fi retragerea PSD de la guvernare undeva prin septembrie, apoi alaturi de PNL, sa propuna un candidat-surpriza, care sa fie sustinut de ambele partide.
Propunerea ar fi un personaj din afara politicii, cu o mare notorietate, capabil sa-l invinga pe Basescu. Calculele PSD ar putea date peste cap de PNL, care nu-si pune deocamdata problema schimbarii candidatului. Crin Antonescu e in crestere, iar strategii PNL sunt convinsi ca liberalul poate intra in turul doi, urmand sa beneficieze automat de sprijinul PSD.

3 comentarii:

Paul spunea...

este mult prea mare prăpastia ideologică dintre PSD şi PNL pentru ca scenariul candidatului comun să capete contur. Şi chiar dacă ar fi fezabil, în niciun caz nu va fi cineva din afara politicii. Activul de partid de la PSD şi de la PNL nu se va mobiliza pentru un outsider. Acel outsider nu poate fi Ţiriac, Isărescu, Dinescu sau mai ştiu eu cine.
Este o fumigenă lansată mai mult ca sigur de PDL.

quin spunea...

pai nu era psd-ul la guvernare si cu pnl-ul inainte? chestie recunoscuta chiar de danga pe blog http://mariusdanga.blogspot.com/2008/12/apel-catre-presedintele-meu.html

adica.. despre ce 'prapastie ideologica' vorbim ca nu aveau o jena inainte; iar 'activul de partid' reprezinta de fapt exact restul votantilor, scazind aia 70% ce nu mai vin la vot ai citeva procente din aia 30% ramasi, masa mare a votantilor, pe care se zbate toata lumea ca sa tipe 'am cistigat, am cistigat'.

Paul spunea...

nu dialoghez cu anonimii.