06 aprilie 2009

Comunistii, victorie clara peste Prut


Dupa numararea a 95 la suta din voturi, comunistii au 49,9 la suta, in timp ce partidele de opozitie aduna impreuna doar 35 la suta. E ciudat cum pe tot parcursul zilei de ieri s-a spus ca participarea la vot a fost mai mare ca in 2005, pentru ca in final sa fie cu cateva procente mai mica decat la scrutinul precedent.
Ce urmeaza? Comunistii vor forma singuri guvernul, dar pentru alegerea presedintelui vor avea nevoie probabil de inca 2 mandate de la cele trei partide liberale. Voronin nu mai poate candida, iar presedintele se alege cu cel putin 61 de mandate din 101. Comunistii vor avea 59-60 de mandate.
Nu s-au contabilizat inca voturile din strainatate, dar acestea nu pot influenta decat cu maxim 1 la suta rezultatul final. Partidele de opozitie maraie, dar e greu de presupus ca vor avea forta sa impuna anticipate.
Site-urile democratice au fost blocate aseara incepand cu ora 21 timp de mai bine de o ora. Unii au spus ca a fost mana hackerilor comunisti. Curios, exit-poll-urile indicau doar 43-45 la suta pentru comunisti, pentru ca la numaratoare sa iasa cu 5-7 puncte mai mult pentru PCRM.
Pe blogurile de dincolo de Prut se scrie cu amaraciune ca batranii sunt de vina pentru rezultatul de ieri.
Concluzie: Republica Moldova se indeparteaza de Romania, iar opozantii moldoveni vor avea viata grea in perioada urmatoare!

4 comentarii:

Marius Bojor spunea...

La ora 1 noaptea, comunistii scazusera cu 5%. Nu ma mira procentele luate de comunisti, atata timp cat - probabil - ca au votat masiv si mortii, si cei din ospiciu, si cei care nu se pot deplasa...

dorin spunea...

Multi ani traiasca, multi ani traiasca, la multi ani! Prietenii stiu de ce! O zi minunata tie si celor dragi! Numai bine!

florin ghetau spunea...

Dorine, n-ai mai trecut cam de multisor prin Iasi! Poate iti faci macar blog, ca sa aflam ce se mai intampla prin Bacau! Bafta si mersi de urare!

dorin spunea...

Problema blogului mi-am pus-o si eu, dar nu as vrea sa am blog si sa nu postez pe el, si stiu ca timpul nu mi-ar permite, asa ca ma rezum momentan la a fi cititor de bloguri. Fratele meu are blog (cuplutapebistrita.blogspot.com) si in ultima vreme il cam neglijeaza, asa ca nu vreau sa ii calc pe urme. Cat despre venitul in Iasi, ai grija ca vin Floriile. Nu aduce anul ce aduce ceasul! Insa nu o lua ca pe o certitudine.